Home Nieuws DAMES 2 START COMPETITIE MET OVERWINNING

DAMES 2 START COMPETITIE MET OVERWINNING

Afgelopen zaterdag stond voor dames 2 van Valley Buck onze eerste wedstrijd op het programma. In dezelfde klasse als vorig seizoen, maar zonder Red Giants die gepromoveerd zijn, waren we vastberaden dit seizoen wel ons doel te behalen: kampioen worden.

Kampioen word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Ook in de tweede klasse. Met nog vijf teams (inclusief onszelf) over, moet je dus vier tegenstanders verslaan. Klinkt simpel, maar dat is het zeker niet.

Met slechts zes dames (we konden onze eerste wedstrijd niet beter beginnen), reden we zaterdag aan het eind van de ochtend richting Twello. Enigszins onder de indruk van een bank vol wissels bij de tegenstander kwamen we rond half 1 het veld oplopen. Waar wij slechts 1 wissel hadden, zaten er bij de tegenstander 7 wissels op de bank. Dit zou een lastige wedstrijd worden, maar wel eentje die goed was voor onze conditie.

Nerveus, maar vol goede moed begonnen Willeke, Didem, Suzanne, Inge en Kim aan de wedstrijd. We hadden tijdens de warming up de tegenstander eens goed geobserveerd en waren vrij vlot tot de conclusie dat ze niet erg snel waren. Hier moesten wij gebruik van maken. De openingsscore van de wedstrijd was voor ons en daarna leek het even gelijk op te gaan. Gelukkig scoorden wij net iets meer dan de tegenstander, dus na tien minuten spelen stonden we 10-18 voor.

Het tweede kwart besloten we een tandje bij te zetten, ook al hadden we maar 1 wissel. Kim leek even in foutenlast te komen met drie fouten in de eerste helft van de wedstrijd, maar gelukkig bleef het bij deze drie fouten. We wisten dit kwart onze voorsprong nog iets te vergroten en gingen de rust in met een stand van 14-28.

De rust deed ons geen goed, want we begonnen erg zwak aan de tweede helft van de wedstrijd. We waren slecht gefocust, wisten weinig te scoren en zakten terug in het tempo van de tegenstander (wat echt heel erg traag was). Dit kwart waren de punten 6-7 verdeeld wat natuurlijk niet erg was, maar niet was waar we voor gekomen waren. We wilden winnen en met een goed gevoel naar huis. Het gevoel dat we zouden laten zien wat we kunnen.

Vastbesloten om de punten mee te nemen naar Nijverdal, gingen we er in het laatste kwart van de wedstrijd weer vol tegenaan. We lieten zien wat we kunnen en waar onze kracht ligt: snelheid en rust in het spel met elkaar afwisselen. We pakten aardig wat steals en ook aanvallend kwamen we weer in de wedstrijd. Helaas werd in de laatste paar minuten wel onze vermoeidheid zichtbaar, waardoor we in de verdediging steken lieten vallen. Gelukkig konden we onze stempel op de wedstrijd drukken na 40 minuten spelen, want met een eindstand van 26-42 hebben we een prima eerste wedstrijd gespeeld, een mooi begin van ons seizoen!

Scores: K. Groothuis 17, W. Kolkman 10, I. van Leusen 6, S. Steenbeeke 4, D. Klein Kiskamp 3, M. Broekman 2.

Komend weekend spelen wij onze eerste thuiswedstrijd. Vrijdagavond 22 september nemen we het om 21:00 op tegen de dames uit Epe, die op dit moment bovenaan staan in de competitie.

Thuis

Trajanum Heren 1

Uit

The Valley Bucketeers Heren 1

 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 15:11
 • U12-1 HELAAS NIET LANGS WYBA: We moesten 25 oktober tegen Arnhem spelen. Arnhem was wel goed, maar maakte veel... http://t.co/d1a5km05tP
 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 15:28
 • DAMES 1 WINT IN HAAKSBERGEN: Vorige week zaterdag speelde dames 1 van The Valley Bucketeers uit in Haaksbergen... http://t.co/iZbqQHu35S
 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 15:30
 • Bekijk hier de uitzending van Hoi Centraal over The Valley Bucketeers terug! Vanaf minuut 25:00 begint het item... http://t.co/FC4ZkVYzac
 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 17:08
 • Er staan weer veel nieuwe verslagen op onze website. Klik snel op onderstaande link om de nieuwste... http://t.co/gVzh5CYHPY
 • ValleyBuck
 • 03 Nov 2014 00:49
 • VALLEY BUCKETEERS NIET GOED TEGEN WSV: Na twee overwinningen in het begin van de competitie gevolgd door twee ... http://t.co/DVsjAq9JVF
Klik hier om naar de nieuwspagina te gaan.
Banner
Banner
Banner