Home Nieuws DAMES 1 TERUG IN 1E KLASSE

DAMES 1 TERUG IN 1E KLASSE

Afgelopen weekend stond voor het eerste damesteam van the Valley Bucketeers hun eerste competitiewedstrijd op het programma. Eerder deze maand speelden we al een oefenwedstrijd tegen het U20 team van Jolly Jumpers, dat voor een trainingsweekend in Nijverdal was. Deze oefenwedstrijd was meteen een goede graadmeter voor het niveau wat we dit seizoen weer tegen ons gaan krijgen, want na een seizoen in de tweede klasse, zijn wij uiteindelijk toch gepromoveerd naar de eerste klasse. Onze eerste tegenstander in deze klasse was Twente Buzzards. 

Met acht speelsters en Loes als coach vertrokken we zaterdag aan het eind van de middag richting Hengelo. Na een langdurige blessure is Sabine begin dit seizoen weer gestart met basketballen en ook Milka is na haar zwangerschap teruggekeerd.

Van tevoren was meteen duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Met zeven wissels (tegenover drie wissels op onze bank) en toch flink wat lengte zou het niet gemakkelijk worden. De start van de wedstrijd was op zijn zachtst gezegd pittig. De openingsscore was voor de tegenstander, gelukkig schoot Anniek meteen daarna een mooie tweepunter raak waardoor het voor heel even gelijk opging. Heel even. Want meteen daarna kregen we een 12-0 run om onze oren. We wisten voor 7 lange minuten niet te scoren, terwijl wij de tegenstanders moeilijk wisten af te stoppen. Gelukkig scoorden Milka en Kimberly aan het eind van het kwart nog een paar punten, maar erg goed zaten we nog niet in de wedstrijd. De stand na het eerste kwart: 18-5.

Op scherp gezet door het eerste kwart, begonnen we langzaam in de wedstrijd te komen. In het tweede kwart wisten we meer te scoren, maar onze aanval en bijbehorende plays wilden nog niet echt lukken. We kwamen erachter dat het spelen met een center niet liep, dus besloten we een aanval te spelen die voor velen van ons alweer een tijd geleden was: de five out. Wij scoorden dit kwart meer, maar helaas voor ons ook de tegenstander. We speelden te lief en niet gefocust genoeg. De ruststand: 32-18, nog steeds in het voordeel van Twente Buzzards.

Na een peptalk van Loes in de rust en een korte uitleg over onze aanval gingen we met frisse moed terug het veld op. In het derde kwart ging het qua scoren gelijk op, wat voor ons een teken was dat de aanval zonder center beter liep. We zochten meer de basket op en scoorden ook uit onze vrije worpen. Veel dichterbij kwamen we dit kwart niet, maar we scoorden wel bijna evenveel als onze tegenstander. Zo sloten we het derde kwart af met een tussenstand van 44-28.

Nu het scorend beter ging, mocht er verdedigend nog wel een tandje bij. Loes deed er alles aan ons te motiveren nog harder te spelen en ons niet af te laten schrikken door het fysieke van de tegenstander. Zo gezegd, zo gedaan. Met een 9-0 run aan onze kant startten we het vierde kwart. In de zesde minuut stonden we nog slechts 8 punten achter, een heel verschil met de 14 punten verschil in de rust. We bleven hard werken en gooien zelfs nog even onze zone press erin. Helaas gooide onze tegenstander en toch een paar ballen in, waardoor het niet lukte deze wedstrijd nog echt spannend te maken. Gelukkig was de slotscore wel voor ons, waardoor we de wedstrijd verloren met slechts 11 punten. Zeker geen slecht begin in deze hogere klasse voor ons.

De eindstand van onze eerste wedstrijd: 53-42.

Scores: K. Spenkelink 11, L. Wieldraayer 9, E. Koerhuis 7, M. Latupeirissa 5, A. van Buren 4, M. Bouwman 4, K. Groothuis 2.

Komend weekend spelen wij onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, direct na Heren 1. Zaterdagavond 23 september om 21:00 nemen we het op tegen de dames van Rebound.

Verslag: Kim Groothuis

Thuis

Trajanum Heren 1

Uit

The Valley Bucketeers Heren 1

 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 15:11
 • U12-1 HELAAS NIET LANGS WYBA: We moesten 25 oktober tegen Arnhem spelen. Arnhem was wel goed, maar maakte veel... http://t.co/d1a5km05tP
 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 15:28
 • DAMES 1 WINT IN HAAKSBERGEN: Vorige week zaterdag speelde dames 1 van The Valley Bucketeers uit in Haaksbergen... http://t.co/iZbqQHu35S
 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 15:30
 • Bekijk hier de uitzending van Hoi Centraal over The Valley Bucketeers terug! Vanaf minuut 25:00 begint het item... http://t.co/FC4ZkVYzac
 • ValleyBuck
 • 02 Nov 2014 17:08
 • Er staan weer veel nieuwe verslagen op onze website. Klik snel op onderstaande link om de nieuwste... http://t.co/gVzh5CYHPY
 • ValleyBuck
 • 03 Nov 2014 00:49
 • VALLEY BUCKETEERS NIET GOED TEGEN WSV: Na twee overwinningen in het begin van de competitie gevolgd door twee ... http://t.co/DVsjAq9JVF
Klik hier om naar de nieuwspagina te gaan.
Banner
Banner
Banner