Jolly Jumpers te sterk voor Dames 1

Omdat de wedstrijd tegen Pluto niet doorging afgelopen weekend, hierbij het wedstrijdverslag van onze eerste uitwedstrijd (3 oktober) van dit seizoen (Tubbergen, Jolly Jumpers VSE 2). Omdat het derde damesteam van Tubbergen ook speelde, moesten we helaas op klein veld onze wedstrijd spelen. 80% van onze turnovers bestond dan ook uit "uit" staan… 

 

Ondanks de verloren sprongbal (die Kimberly toch vaak wel heeft), was de openingsscore voor ons. Al snel scoorde ook de tegenstander en daarna volgde de eerste persoonlijke fout van onze kant. Hier maakten de dames van Jolly Jumpers goed gebruik van en al snel stonden we achter met 6-2. Gelukkig was daar Janique met de eerste van in totaal drie driepunters deze wedstrijd. Na ook een score en een drietje van Laurie, stonden we zowaar ineens voor. En dat tegen Jolly Jumpers. Heel het eerste kwart wisten we keurig bij te blijven en leken de Tubbergse dames niet echt in hun spel te komen. We waren immers wel anders van ze gewend uit voorgaande jaren. Na 10 minuten spelen stond er, dankzij een rake vrije worp van de tegenstander, een minimale achterstand van 1 punt op het bord: 13-12. 

 

Euforisch met deze goede start van de wedstrijd, startten we vol goede moed aan het tweede kwart. En daar ging Jolly Jumpers aan. Met een 7-0 run stond het binnen de kortste keren ineens 20-12. Na deze 7-0 run wist Kimberly voor ons te scoren, maar het tij in de wedstrijd leek gekeerd. Opnieuw dankzij Kimberly kwamen we terug in de wedstrijd door het gat te dichten naar 10 punten, maar daarna ging het echt hard. Na de scores van Kimberly wisten we niet meer te scoren dit kwart, waardoor de Tubbergse ploeg flink wist uit te lopen. We gingen rusten met een stand van 43-18. 

 

Vastbesloten om na rust weer meer te scoren begonnen we aan het derde kwart. Pas halverwege het kwart wisten we te scoren, middels Janique haar tweede driepunter van deze wedstrijd en dat was choquerend genoeg ook onze enige score dit kwart. Jolly Jumpers maakte hier dankbaar gebruik van en bleef maar naar het bord gaan. De een na de andere tegenscore volgde en na 30 minuten stond het 63-21. 

 

Met alle spanning uit de wedstrijd en niets meer te verliezen (behalve de wedstrijd zelf dan), speelden we voor ons doen vrij relaxed in het laatste kwart. Tubbergen zette nog een zone press neer die we (naarmate dit kwart vorderde) steeds beter uitspeelden. Ook hier is nog steeds wel een boel werk aan de winkel. Door de basket op te zoeken en beter onze aanval te spelen, scoorden we gelukkig ook weer meer dit kwart. We scoorden zelfs bijna net zoveel als de dames van Jolly Jumpers (20-16). Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 83-37 eindstand. 

 

Scores the Valley Bucketeers

Laurie Wieldraayer 12, Janique Hakkert 11, Kimberly Spenkelink 8, Kim Groothuis 4, Aspen Eertink 2

 

Onze volgende wedstrijd (Haaksbergen, Tonego VSE 1) staat gepland op 31 oktober.

 

Ps. volg je ons al op Insta? Zo ja, goed bezig! Zo nee, doen! (@dames1_thevalleybucketeers)

Pps. meer weten over alle speelsters van Dames 1? Houd dan de Facebook en Insta in de gaten! We stellen ons team binnenkort verder aan jullie voor