Dames 1 laat vooruitgang zien tegen Twente Buzzards

Vorig weekend maakten we ons op voor onze twee competitiewedstrijd, tegen Twente Buzzards dit maal. Alleen niet zonder eerst een oude bekende terug te verwelkomen in ons team, namelijk Mirjam Bouwman! Coach Roy Stokvis kon niet beschikken over de geblesseerde Jayme Elbersen, maar verder was ons team compleet! 

 

Een stuk beter starten, dat werd onze eerste opdracht deze week. Dat was niet moeilijk, na een 0-15 achterstand tegen Kikkers vorige week, maar toch moesten we het zien waar te maken. Na een lange eerste minuut keken we tegen een kleine achterstand aan, maar gelukkig bracht Janique daar al gauw verandering in met een rake driepunter. Nadat ook Laurie en Kimberly er een paar ballen ingooiden, gingen we al snel weer gelijk op. Zo gelijk, dat de dames van Twente Buzzards een time-out nodig hadden. Aan het eind van het eerste kwart lieten we even een beetje de teugels vieren, waar de Hengelose dames meteen gebruik van maakten. Met een kleine achterstand sloten we de eerste 10 minuten af (12-15). 

Vastbesloten niets uit handen te geven, bleven de scores over en weer gaan. Op een gegeven moment liep Twente Buzzards iets uit (7 punten), maar na een time-out van Roy werd dit door onder meer Aspen en Janique weer rechtgezet. Scores en fouten gingen over een weer en uiteindelijk besliste Mirjam met een rake vrije worp de ruststand: 23-23. 

 

Na de rust besloten de dames van Twente Buzzards over te gaan op een 2-1-2 zone. Dit was meteen te zien op het scorebord. Langzaam liepen de dames uit Hengelo uit naar een gat van 10 punten. Dit kwam onder andere doordat wij bijna 6 minuten niet tot scoren kwamen. Met opnieuw een fraaie driepunter schoot Janique ons eindelijk van de 23 af, maar nog steeds hadden we geen goed antwoord gevonden op de zone defense die we tegen kregen. Met 28-42 sloten we het derde kwart af. 

 

In het laatste kwart opende Babette met een score voor onze kant. Helaas hadden we nog steeds geen idee wat we precies in de offense aan moesten en dat werd in dit laatste kwart goed zichtbaar. Twente Buzzards kreeg vertrouwen en score na score volgde. Af en toe kwam er een goede optie uit onze aanval, maar deze benutten we nog veel te weinig. Met een stand van 41-60 sloten we onze tweede competitiewedstrijd af. Een stuk betere eerste helft, maar nog geen goed antwoord op de 2-1-2 die we tegenover ons hadden in defense, hebben we weer veel geleerd en zijn we weer een stukje beter geworden! Op 3 oktober spelen we onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen. We reizen af naar Tubbergen om het op te nemen tegen het tweede damesteam van Jolly Jumpers! 

 

Scores the Valley Bucketeers: 

Janique Hakkert 12, Kimberly Spenkelink 11, Laurie Wieldraayer 5, Kim Groothuis 4, Merle Alberts 2, Aspen Eertink 2, Merith Schumer 2, Babette Hoogenkamp 2, Mirjam Bouwman 1