Kop is eraf voor Dames 1

Dit weekend helaas geen wedstrijd, maar gelukkig hebben we het verslag van onze eerste competitiewedstrijd van afgelopen weekend nog! Veel leesplezier en hopelijk tot de 26e in het Ravijn voor onze tweede competitiewedstrijd.

 

Na maanden zonder competitie, stond afgelopen zaterdag onze eerste competitiewedstrijd op het programma! Na een voorbereidingsperiode van 5 weken met twee oefenwedstrijden stonden we zaterdag 12 september om 20:30 klaar om te starten.

 

Onze eerste minuten waren op z’n zachtst gezegd chaotisch. Binnen 5 minuten keken wij (en met ons, ons publiek) tegen een 0-15 achterstand aan. Er zat geen energie in en we waren een beetje van ons padje door het soepele spel van de tegenstander. Tijd voor een time-out van Roy, waarna Kimberly onze 0 van het scorebord af haalde. Laurie volgde met een drietje en met scores van Kimberly en Merith was het eerste kwart gespeeld (8-25).

 

Een pittige tussenstand, maar we waren vastbesloten te laten zien dat al onze trainingen en oefenwedstrijden niet voor niets waren geweest. Laurie opende het tweede kwart met nog een drietje en dit kwart werden onze vrije worpen ook beter benut (3/4). Er kwam een beetje meer vechtlust bij kijken en langzaam maar zeker wisten we elkaar en de basket beter te vinden. We gingen rusten met een tussenstand van 18-43.

 

Na de rust konden we nog even vasthouden waar we aan begonnen waren in het tweede kwart. Met meer vertrouwen en fanatisme werd gespeeld, helaas konden we dit niet volhouden. Na een time-out halverwege het derde kwart zetten de dames van Kikkers weer even aan en na een paar simpele scores uit hun press die ze neerzetten, volgde een kwartstand waarin ze weer wat verder waren uitgelopen: 32-61.

 

In het laatste kwart werd duidelijk hoeveel we nog mogen leren het komende seizoen. Onze tegenstander, waar het onder meer zo soepel liep omdat ze enkele seizoenen samen basketballen, is voor ons relatief nieuwe en verjongde team geen vergelijkingsmateriaal. Elke speelster pakte dit weekend minuten en heeft veel geleerd. We kijken vooruit naar onze volgende thuiswedstrijd op 26 september (20:30), waar we het zullen opnemen tegen het eerste damesteam van Twente Buzzards. We hopen jullie dan ook weer (op gepaste afstand) te zien op de tribune van het Ravijn!

 

Scores The Valley Bucketeers:

Laurie Wieldraayer 12, Kim Groothuis 12, Merith Schumer 5, Aspen Eertink 4, Kimberly Spenkelink 3, Janique Hakkert 2.

 

Ps. ons ook volgen op andere social media? Check @dames1_thevalleybucketeers op Instagram of Facebook!