Geslaagd scholentoernooi

Op woensdag 19 februari hebben wij ons jaarlijkse basisscholentoernooi gehouden. Maar liefst 40 teams deden er mee, verdeeld over 2 categorieën (groep 5/6 en groep 7/8).

 

Bij de jongste leeftijdscategorie hadden we besloten om met drie tegen drie te gaan spelen op 1 basket. Een grote verandering t.o.v. andere jaren. Dit was een bewuste keuze. Nu kregen de deelnemers vaker de bal en was het oversteken naar de andere basket niet zo moeilijk. Met recht van aanval spelen vonden ze in het begin lastig, maar na de eerste wedstrijden ging het vanzelf.

 

Op maar liefst 6 velden kon er nu gespeeld worden. En gespeeld werd er, fanatiek van begin tot eind. In de poule wedstrijden ging het al op en neer met de score, zelfs tot in de finale was het spannend tot het eind. De Rietslenke moest hierbij uiteindelijk het onderspit delven tegen een goed geoliede machine van St Sebastianus. 

 

Vervolgens was groep 7/8 aan de beurt. Zij speelden wel 5 tegen 5. Ook hier werd er fanatiek gespeeld en onder bezielende leiding van onze eigen leden volgde de ene na de andere score elkaar op. Beide halve finales eindigden gelijk, waarna vrije worpen het pleit moest beslechten. Triangel en 't Heem hadden hun vizier op scherp staan en mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. Triangel wist daarbij aan het langste eind te trekken en de overwinning binnen te halen, dit tot grote teleurstelling van de meegereisde fans van 't Heem.

 

Al met al een leuk dag waarbij de basketbalvereniging zich weer van zijn beste kant heeft laten zien. Op naar volgend jaar, naar de volgende editie, de 26ste.

 

Een aantal foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/pg/thevalleybucketeers/photos/?tab=album&album_id=2846349668720279