Dames 1 niet sterk genoeg voor koploper

Afgelopen weekend mocht ons eerste damesteam het opnemen tegen de ongeslagen koploper in de eerste klasse: de dames van Tonego. Een wedstrijd waar we, aldus Roy, geen punten hoefden te pakken, maar wel moesten laten zien wat we in huis hadden.

 

En dat deden we. Met een ijzersterke opening (die ongeveer vier minuten duurde), zijn we dit seizoen nog niet zo goed aan een wedstrijd begonnen. Mirjam bracht ons op een 0-2 voorsprong en we hadden de defense redelijk goed dicht zitten aan de kant van de Haaksbergen. Na een gelijkmaker aan de kant van Tonego, schoot Laurie ons voor de laatste keer dit kwart (en überhaupt deze wedstrijd) naar een voorsprong (4-7) en daarna leek het moment voorbij. De dames uit Haaksbergen gingen aan en na 7 minuten stonden we geen drie punten meer voor, maar vijf achter. Lange tijd bleven we op 9 punten hangen en Tonego bleef wel raken, waardoor we na 10 minuten tegen een achterstand van 11 punten aan keken: 20-9.

 

In het tweede kwart van deze wedstrijd duurde het ruim 6 (!) minuten voordat de eerste score van, hoe kan het ook anders, Laurie kwam. Ondertussen had onze tegenstander er al tien punten ingegooid en leek onze vechtlust iets te dalen. Wij bleven moeizaam scoren, terwijl bij de thuisploeg de een na de andere score viel. We gingen rusten met 41-19 op het scorebord.

 

Na de rust modderde het spel eigenlijk door zoals voor de rust het geval was. Roy had ons nog wel op het hart gedrukt dat een stand van 20 punten verschil in rust niet erg was, zolang het geen 40 punten (of meer) zou worden… Aspen eindigde dit kwart met twee mooie rake vrije worpen, waardoor Tonego ‘slechts’ 10 punten uitliep dit kwart. Na drie kwarten stonden we precies 30 punten achter: 57-27.

 

De beloofde 40 punten verschil waar we niet voor zouden zorgen, mislukte helaas. De dames uit Haaksbergen bleken, wederom, een maatje te groot voor ons en dat lieten ze zien. Met steals en simpele fastbreaks wisten ze hun voorsprong uit te breiden naar een ruime 40 punten. Met een eindstand van 75-31 sloten we de wedstrijd af.

 

Scores:

 

L. Wieldraayer 10, M. Bouwman 4, M. Horsman 4, K. Groothuis 4, I. van Leusen 3, W. de Vries 2, K. Spenkelink 2, A. Eertink 2.

 

Onze volgende wedstrijd spelen we a.s. zaterdag om 20:30 in het Ravijn. We spelen tegen de dames van Basketiers, waar we uit met 9 punten wonnen. Dat belooft een spannende pot te worden, waar we jullie aanmoediging hard kunnen gebruiken