Dames 1 begint 2020 met winst

11 januari stond onze eerste wedstrijd van 2020 op het programma. Het beloofde een leuke pot te worden tegen de dames van Batouwe, een wedstrijd die we uit met een paar puntjes verloren hadden. De wedstrijd van vanavond was extra leuk, want de U12-1 nam als ‘team van de maand’ bij ons op de bank plaats. Volgens Roy een mooie kans om onze jeugd het goede voorbeeld te laten zien!

 

Bij de warming-up trokken we de conclusie dat onze tegenstander slechts met vijf dames kwam aantreden. We mochten ons hier niet door laten afleiden, want wij speelden zelf enkele maanden geleden een goede pot tegen Pluto met vijf man. Gebrand om te winnen begonnen Kimberly, Laurie, Mirjam, Kim en Willeke aan de wedstrijd. Onze tegenstander leek ook gebrand op winst, want binnen enkele seconden stonden we 0-2 achter. Na twee rake vrije worpen werd dat 0-4 en toen wist ook Kim vanuit onze kant te scoren. Laurie antwoordde meteen met een driepunter waardoor we voorkwamen. Dit leek van korte duur, want meteen daarna kregen we enkele snelle scores tegen, waardoor we al snel tegen een 5-13 achterstand aan keken. Mede dankzij scores van Mirjam, Inge en wederom een driepunter van Laurie, konden we dit al snel kantelen. Na 10 minuten spelen stond er een kleine voorsprong voor ons op het bord: 16-15.

 

De eerste helft van het tweede kwart ging redelijk gelijk op, totdat een van de dames van Batouwe haar knie verdraaide. Noodgedwongen speelde onze tegenstander met vier man verder. Wij leken hierdoor even van ons padje en konden nog niet echt gebruik maken van het feit dat we met een man meer speelden. Het tweede kwart werd wel een prima kwart voor de debuterende Janique Hakkert (goed voor 5 punten in deze speelhelft). Zij komt ons vanaf dit seizoen versterken vanuit Landstede. We hadden dit kwart onze voorsprong iets uitgebreid, maar volgens Roy nog lang niet genoeg. We gingen rusten met een stand van 37-29.

 

Na de rust, waarin onze U12 een wedstrijd speelde tegen enkele ouders van spelers, opende Laurie onze score met een van haar uiteindelijk vijf driepunters deze wedstrijd. We wisten iets beter gebruik te maken van het feit dat we met een man meer speelden en kwamen zelf ook beter in ons spel. De tegenstander scoorde wel, wij scoorden meer. Zo stond er na 30 minuten speeltijd een 58-38 stand op het bord.

 

Ondanks dat de wedstrijd al gespeeld was, bleef onze tegenstander knokken voor punten. We wisten dit kwart met 4 punten te winnen, waardoor de eindstand uiteindelijk 76-52 werd. Winst voor ons en een gezellige avond op de bank voor U12-1!

 

Scores:

 

L. Wieldraayer 25, K. Groothuis 15, J. Hakkert 10, M. Bouwman 9, K. Spenkelink 4, M. Horsman 4, I. van Leusen 4, W. de Vries 4, W. Knol 1.