Dames 1 wint van Amical

7 december was het tijd voor de laatste wedstrijd van 2019 voor ons eerste damesteam. Niet alleen de laatste wedstrijd van 2019, ook de laatste wedstrijd van onze eigen Anniek voor dit seizoen, aangezien zij 16 december voor een half jaar vertrekt naar o.a. Nieuw-Zeeland! Reden genoeg om vandaag even de nodige punten te pakken, zodat we van die laatste plaats in onze competitie zouden gaan. Met Mirjam weer terug uit Rwanda en Merith als extra versterking hadden we zowaar 11 speelsters present voor deze laatste wedstrijd. Omdat Roy zelf moest spelen, coachte Mike ons.

 

Anniek, Kimberly, Laurie, Kim en Muriël startten aan de wedstrijd, en hoe! Binnen de kortste keren stond er een 12-4 voorsprong op het bord en we konden ons geluk niet op. Met keihard werken, lekker rebounden en zeker de nodige scores die goed vielen, stonden we er prima voor halverwege de eerste tien minuten. Helaas leken we dit niet echt goed vast te kunnen houden, want bijna net zo snel als onze voorsprong was gekomen, zo was hij ook weer verdwenen. Rond 8 minuten stond er een gelijke stand op het bord van 12-12. Mike liet zich echter niet kennen en we wisten toch een kleine voorsprong te behouden dit kwart. Met een magere drie punten voorsprong (maar wel met een voorsprong!) sloten we het eerste kwart af: 17-14.

 

Bijna drie minuten bleef de score hangen op 17-14, tot Merith er aan onze kant een paar punten in gooide. Dit was ook voor de dames van Amical het startsein om weer te gaan scoren en om en om raakten en misten we ballen. We liepen prima uit dit kwart en even leek het erop dat we gingen rusten met een stabiele 11 punten voorsprong. Zo makkelijk als we erover dachten, zo moeilijk bleek dat, want de Enschedese dames maakten slim gebruik van onze ‘lakse houding’ in het veld. Binnen een minuut wisten ze vijf punten goed te maken. Desalniettemin liepen we dit kwart toch weer drie punten uit en gingen we rusten met een 31-25 stand.

 

Na de rust opende Kimberly voor ons ook Laurie schoot lekker raak. Er werden een aantal onnodige fouten gemaakt, maar de dames van Amical wisten vanaf de vrije worplijn niet goed genoeg te profiteren hiervan. Wij speelden ondertussen lekker door en breidden onze voorsprong nog iets verder uit. Na dertig minuten spelen stond er een prima tussenstand op het scorebord: 40-29.

 

Dat een 11 punten voorsprong eigenlijk nog niets zegt aan het eind van het derde kwart, daar zijn we op harde wijze achter gekomen. Binnen een minuut spelen stonden we nog maar 5 punten voor. Mike bleef koel en nam een time-out, waarna we de boel weer een beetje op de rit kregen. Onze fastbreak liep goed en Kimberly’s assists werden vanavond voor de verandering eens gefinisht, waardoor er eigenlijk niets aan de hand was. Toch besloot Laurie, toen we na vijf minuten spelen in het vierde kwart nog maar drie punten voor stonden, dat het wel mooi geweest was. Met een welkome driepunter schoot ze ons naar een veilige 6 punten voorsprong, die we niet meer weggaven. Met scores van Kimberly en Anniek kwamen we zelfs op een eindstand van 10 punten verschil uit: 49-39. Een goede laatste thuiswedstrijd van 2019 en een mooie laatste competitiewedstrijd voor Anniek!

 

Scores:

 

K. Spenkelink 13, K. Groothuis 10, L. Wieldraayer 9, A. van Buren 6, M. Bouwman 4, W. de Vries 3, M. Schumer 2, M. Horsman 2.

 

Onze volgende wedstrijd spelen we thuis op zaterdag 11 januari 2020! We spelen dan tegen de dames van Batouwe, waar we uit slechts met zes puntjes verloren. Daarnaast zijn de spelers van U12-1 het team van de maand deze avond, dus reden genoeg om gezellig langs te komen in het Ravijn!