Dames 1 wint in Zevenaar

Zaterdagmiddag 17:30 mochten we het afgelopen weekend in Bemmel opnemen tegen de dames van Basketiers. De uitwedstrijd van afgelopen seizoen lag nog vers in ons geheugen, want na een verlenging wisten we hier te winnen. Vastbesloten om ook vanavond punten mee naar Nijverdal te nemen begonnen we, bijna compleet, aan de wedstrijd. Coach Roy Stokvis kon alleen niet beschikken over Willeke Knol. 

 

 

 

We wisten van tevoren dat het een fysieke pot zou worden en gelukkig kregen we 100% waar voor ons geld… We startten in een half cour man to man aan de wedstrijd. In defense was het hard werken, maar we waren vastberaden om niets ‘cadeau’ te geven. Met enkele fastbreaks wist onze tegenstander toch iets uit te lopen, aangezien bij ons de schoten niet vielen. Waar vorig jaar de driepunters rijkelijk geraakt werden, ontbrak het nu aan ieder raak schot. Na tien minuten spelen stonden we 12-6 achter.  

 

 

 

Even leek het erop dat we onze tegenstander verder zouden laten uitlopen. Vrijwel meteen kregen we nog een score tegen, gelukkig reageerde Laurie daar adequaat op door er in 20 seconden 5 punten in te gooien. Een tijdje scoorden we om en om en halverwege het kwart werden we écht wakker. Ook raakten de dames uit Zevenaar best zenuwachtig van onze press, waardoor ze veel ballen weggooiden. We hadden onze 6 punten achter goedgemaakt en dankzij haar tweede driepunter dit kwart, zorgde Laurie ervoor dat we ineens op een voorsprong kwamen. Het bleef puntje-puntje, maar uiteindelijk waren het 3 punten van Kimberly in de laatste minuut, die voor de ruststand van 22-25 zorgden.  

 

 

 

In de rust moest Roy ons verlaten, aangezien hij zelf moest spelen om 20:00, maar gelukkig hadden wij Anniek en Willeke die in de tweede helft prima de wissels en time-outs regelden. Hoe verder we in het derde kwart kwamen, hoe fysieker het spel werd. Beide kanten maakten meer fouten, waarvan lang niet alles gefloten werd, en dit zorgde voor de nodige frustraties. Met slim gekozen time-outs zorgden Willeke en Anniek ervoor dat we de rust bewaarden. Ook dit kwart trokken we aan het langste eind, dankzij twee keurig rake vrije worpen van Inge was er uiteindelijk niets aan de hand en hadden we onze voorsprong zelfs iets uitgebouwd. Met 33-39 zat het derde kwart erop.  

 

 

 

In het laatste kwart was het erop of eronder. Beide ploegen raakten vermoeider en in het begin werden we toch een beetje zenuwachtig van het feit dat we van Basketiers ook ineens een press tegen kregen. Gelukkig hielden we ons hoofd koel en mocht de tegenstander niet dichterbij dan 4 punten komen. Met slim spel en uitgelokte fouten belandden we nog een aantal keer op de vrije worplijn, waar we goed gebruik van maakten (5/6 raak). Een driepunter aan de andere kant in de laatste minuut was leuk, maar mocht niet meer baten, want de wedstrijd was gespeeld. Met een eindstand van 43-52 wisten we afgelopen weekend onze eerste wedstrijd te winnen!  

 

 

 

Scores:  

 

L. Wieldraayer 18, K. Spenkelink 17, K. Groothuis 6, M. Bouwman 3, W. de Vries 2, A. van Buren 2, A. Hoogland 2, I van Leusen 2.  

 

 

 

Onze volgende wedstrijd spelen we 12 oktober om 14:45 in Almelo, tegen het tweede damesteam van Uitsmijters.