Dames 1 wint spannende wedstrijd van Jolly Jumpers

Vrijdagavond om 21:00 stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Een mooie pot tegen het tweede damesteam van Jolly Jumpers. In Tubbergen verloren we nipt, na verlenging (daar zijn we goed in dit seizoen, verlengingen spelen, niet zozeer verliezen, want het gaat eigenlijk best goed!). Vanavond waren we er dus op gebrand te winnen van dit jonge, technische team. Coach Roy beschikte deze avond over een goed gevulde bank, waar helaas ook drie dames op plaatsnamen die niet konden spelen. Met de dames die wel in het prachtige geel plaatsnamen, moest het gebeuren vanavond: winst tegen de nummer vier uit onze competitie.

 

Waar we normaal man to man starten, wist Roy zich van de vorige wedstrijd te herinneren, dat ze moeite hadden tegen onze zone. Zo startten Esther, Laurie, Kimberly, Inge en Loes met een zone defense. Zoals verwacht kregen we meteen een fullcourt zonepress tegen. Niets nieuws tegen Jolly Jumpers, maar we moesten wel even inkomen. Toch vrij simpel kwamen de eerste scores voor de Tubbergse dames op het bord. Gelukkig opende Esther voor ons maar een van haar altijd fijne ‘Esther-balletjes’ in het eerste kwart, dus op die manier konden we enigszins bijblijven. Toch konden we dit niet het hele kwart volhouden. Gelukkig voor ons werd er aan de kant van Jolly Jumpers ook niet genoeg onder het bord benut, maar desondanks keken we na tien minuten spelen wel tegen een achterstand van 7 punten aan. Met een wereldscore van 7-14 sloten we het eerste kwart af.

 

In het tweede kwart kregen we de taak van Roy ze niet verder uit te laten lopen. Moeizaam bleven we aanvallen, maar door de scherpe defense die we tegen kregen, hadden we veel turnovers dit kwart. Gelukkig bleven veel ballen onbenut en konden we een puntje inlopen dit kwart. Met een stand van 20-26 gingen we de kleedkamer in.

 

Na de rust opende Kimberly meteen met een mooie score, waardoor we weer iets inliepen. Helaas verloren we hierna onze focus leek het wel, waardoor de tussenstand van 4 naar 10 verschil ging. Binnen no-time stonden we 22-32 achter. Even leek dit alsnog een verloren zaak te worden, maar gelukkig waren daar Esther en Laurie met fenomenale driepunters op het goede moment. Zodra we terug waren op vijf punten achter, was het aan de kant van de Tubbergse dames tijd voor een time-out. Op karakter vochten we onszelf terug in de wedstrijd.

 

Met een tussenstand van 31-36 startten we aan ons laatste kwart. Het duurde niet lang of we vonden elkaar, het bord en daarmee ook goede scores, waardoor binnen vijf minuten het tij volledig keerde. Van een vijf punten achterstand, gingen we naar een 42-38 tussenstand. Daarna werd het spannend. Elke keer wanneer wij scoorden, kregen we vrijwel daarna een score tegen. Toch wisten we enkele minuten voor tijd nog vijf punten uit te lopen (50-45). Deze voorsprong wisten we echter niet vast te houden. Na een driepunter in de laatste twee minuten van Jolly Jumpers was het verschil nog slechts één punt in ons voordeel. Er werden fouten gemaakt, aangezien aan beide kanten vijf teamfouten op het bord stonden. Beide teams wisten deze vrije worpen niet te benutten en met nog twee seconden te spelen nam het team uit Tubbergen een laatste time-out. Zij voelden net zo goed aan dat het alles of niets was en met een laatste noodschot die de ring aan de zijkant raakte, wisten we op onze eigen wijze van deze ploeg te winnen! Waarom al onze wedstrijden zo spannend moeten zijn, geen idee. Het is in ieder geval vermakelijk voor ons publiek.

 

Komend weekend nemen we het in Apeldoorn op tegen de dames van WSV.

 

Scores:

 

Kimberly Spenkelink 15, Laurie Wieldraayer 11, Esther Koerhuis 10, Loes de Boer 8, Anniek van Buren 6, Aafke Wilms 2, Milka Velten 1.