Dames 1 wint van Basketiers

Dit weekend was het tijd voor het eerste damesteam van The Valley Bucketeers om het opnieuw op te nemen tegen het eerste damesteam van Basketiers. Na een krappe winst met verlenging in Zevenaar, moesten we thuis opnieuw laten zien wat we waard zijn. Omdat coach Roy Stokvis vanavond niet kon beschikken over Loes, Muriël, Aafke en Sabine, hadden we niet alleen een krap gevulde bank, ook zaten we krap op de posities 4 en 5. Des te meer reden om op snelheid en energie te laten zien wat we waard zijn.

 

Kimberly, Milka, Laurie, Esther en Kim startten in een half court man to man aan de wedstrijd. Het duurde niet lang of de openingsscore werd door Esther gemaakt. Na een antwoord van de tegenstander waarna het even gelijk bleef, kwamen we na drie minuten spelen op een mooie 7-2 voorsprong, mede dankzij een driepunter van Milka. Zodra we iets inzakten kregen we meteen vijf punten terug om onze oren, dus de toon van de wedstrijd was al snel gezet. We zouden keihard moeten werken, met name omdat we behoorlijk lengte tekort kwamen. Uiteindelijk stonden we zelfs na tien minuten spelen achter, met een stand van 16-18.

 

Roy bleef rustig, maar we moesten wel blijven aanzetten. Snelheid was waar onze kracht vanavond zou moeten liggen. Snelheid en energie. Dus dat leverden we. Na twee scores van Milka zetten we onze eigen toon voor het tweede kwart en zo pakten we onze voorsprong uit het eerste kwart terug. De Zevenaarse dames scoorden wel, wij scoorden meer. En dat is toch nog steeds de voornaamste formule om te winnen in deze prachtige sport: meer scoren dan je tegenstander. Met twee rake vrije worpen van Anniek sloten we het tweede kwart af met een voorsprong van 36-26.

 

10 punten is echter nog steeds een wedstrijd, dus in dit kwart was het onze taak om de voorsprong uit te breiden. De zone-press was ons hulpmiddel hierbij. De energie uit het tweede kwart kwam mee terug uit de kleedkamer en na twee driepunters van Kimberly en Laurie kwamen we zelfs even op een voorsprong van 15 punten (45-30). Even, want de tegenstanders herpakten zich na een time-out en vochten zich terug in de wedstrijd. Wij bleven scoren, de dames van Basketiers ook. Toch liepen we twee punten uit dit kwart, want na dertig minuten spelen stond er een tussenstand van 50-38 op het bord.

 

Waar de andere bank meteen op scherp stond in het vierde kwart, leken wij niet helemaal bij de les te zijn. Binnen drie minuten kwam Basketiers terug tot 7 punten (50-43). Tijd voor een time-out aan onze kant. Na deze time-out lieten we ze terugkomen tot vijf punten en daarna vonden we het mooi geweest. Nog vijf minuten moesten we die energie uit het tweede kwart leveren, waardoor we op voorsprong kwamen en daar gingen we voor. Met een goede assist in een fastbreak door Kimberly op Kim gevolgd door een nieuwe steal met fastbreak en tot slot een prachtige slotscore van Anniek wonnen we welverdiend in onze eigen hal met 58-47!

 

Scores:

Kimberly Spenkelink 16, Kim Groothuis 14, Anniek van Buren 10, Esther Koerhuis 8, Milka Velten 7, Laurie Wieldraayer 3.

 

Vrijdag 8 maart om 21:00 spelen we onze derde thuiswedstrijd op rij. We nemen het op tegen de dames van Landstede uit Zwolle en hopen natuurlijk dat jullie ons deze avond weer komen aanmoedigen in het Ravijn!