Dames 1 na verlenging onderuit

Nadat we vorig weekend op bezoek waren bij het eerste damesteam van Zeewolde, was het deze week de beurt aan de dames om onze kant op te komen. In de laatste drie minuten werd de vorige wedstrijd beslist, dit wilden we vanavond niet opnieuw laten gebeuren.

 

De openingsscore kwam van de tegenstander, maar al snel verdween ook de nul op ons scorebord. Waar we vorig weekend onze press bewaarden tot na de rust, zetten we dit middel vanaf de start van de wedstrijd in. We hadden moeite in het ritme te komen, net als onze tegenstander. Zij leken echter toch iets eerder wakker te worden dan wij en zo kwamen ze op een kleine 11-18 voorsprong. Wederom liepen we vanaf kwart 1 achter de feiten aan.

 

Nu is het niet zo dat we een slechte wedstrijd speelden, integendeel. We waren fel in de defense en zochten uiteindelijk de basket op. Toch wisten we nieuwkomer Loraine Westerneng, die niet helemaal nieuw bleek in de ploeg, niet te stoppen zodra zij met een bal in de bucket kwam. Dit resulteerde voor Snipers in een schone 35 punten door hun nummer 10. Desalniettemin bleven we knokken en keken we in rust nog tegen een achterstand van 6 punten aan (30-36).

 

In kwart drie wisten we het tij iets onze kant op te keren. Er werden veel fouten gefloten in dit kwart, waar beide teams van konden profiteren. Hier werd echter niet even optimaal van geprofiteerd. Telkens als we er weer een paar ballen ingooiden, deed onze tegenstander dit ook. Na dertig minuten spelen, hadden we wederom onze achterstand verkleind naar nog slechts drie punten. Met 53-56 startten we aan het vierde kwart.

 

Na de gelijkmaker door Milka in dit kwart, was het bij de Zeewolse dames tijd voor een time-out. Ook na deze time-out bleef het gelijk opgaan. Fouten werden aan beide kanten gemaakt, vrije worpen werden aan beide kanten genomen en vrije worpen werden aan beide kanten gemist. Na elke score van ons volgde een antwoord. Vlak voor tijd leek de wedstrijd gespeeld, tot Muriël de belangrijke gelijkmaker maakte. Met een prachtig blok van Kimberly in de laatste 30 seconden en een wanhoopschot vanaf ver achter de driepuntlijn klonk het eindsignaal van de wedstrijd. Met een 66-66 eindstand zouden we onze derde verlenging van dit seizoen gaan spelen.

 

De verlenging was eigenlijk een soort kopie van de tweede helft, met een belangrijk verschil. Esther en Laurie zaten beide met vijf fout op de bank. Vlak voor het eind van de verlenging kwamen we nog een puntje voor dankzij Milka, maar dit was niet genoeg. Met nog vijf seconden op de klok, konden we alleen maar een aanval uittekenen voor een driepunter. Dit mislukte en opnieuw klonk het eindsignaal, dit keer voor het voordeel van de tegenstander. De eindstand: 73-76.

 

Volgende week staat opnieuw (ja, wanneer niet) een spannende pot op het programma tegen de dames van Basketiers. Uit wisten we hier (na verlenging!) van te winnen, dus we hopen op een mooie

 

wedstrijd. Natuurlijk kunnen we jullie aanmoediging hard gebruiken op zaterdag 23 februari om 21:00 in het Ravijn!

 

Scores:

Kimberly Spenkelink 17, Muriël Horsman 16, Milka Velten 15, Kim Groothuis 11, Laurie Wieldraayer 9, Esther Koerhuis 3, Amber Hoogland 2.