Dames 1 wint van Batouwe

Vorig weekend mochten we op zondagmiddag in actie komen. Na eerst gezellig de tweeling van Loes en Jitse bewonderd te hebben, stonden we om half 1 klaar in het Ravijn. Deze week was het tijd om punten te pakken en wel tegen de dames uit Bemmel. 


We startten, voor de verandering, sterk aan de wedstrijd en namen het heft in onze thuisbasis in eigen handen. Laurie en Kim zorgden binnen een minuut voor een 4-0 voorsprong, die uiteindelijk resulteerde in een 10-0 run in de eerste minuten van de wedstrijd. Als gevolg hiervan had onze tegenstander al snel een time-out nodig. Pas na 6 en een halve minuut wisten de dames uit Bemmel te scoren. We lieten onze scherpte even vallen en dat resulteerde meteen in een andere tegenstand. We herpakten ons en zo sloten we de eerste tien minuten van de wedstrijd af met 15-6.


Het was opnieuw Laurie die dit kwart scorend opende met vlak daarna een score van Milka er achteraan. We behielden onze tien punten voorsprong voor precies 3 minuten en 20 seconden. Na de time-out van dit kwart ging het gas erop bij de Bemmelse dames, tot ze terugkwamen tot 25-20. Hier werden we toch even met onze neus op de feiten gedrukt; het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden. Door vier punten tegen in de laatste dertig seconden van het tweede kwart, was onze voorsprong geen negen punten, maar opnieuw slechts 5: 29-24.


De vechtlust van de dames van Batouwe, was toch een stuk hoger dan die van ons. Waar wij veel turnovers hadden uit slechte passes en slechte timing, leek dit aan de andere kant beter en beter te gaan… We konden elkaar niet goed meer vinden en waren er een potje van aan het maken, totaal onnodig. Dit slordige kwart, waarin we de dames uit Bemmel zelfs op een kleine voorsprong lieten komen, resulteerde uiteindelijk (met dank aan een score van Laurie) in een minimale voorsprong van wel 1 punt: 48-47.


Puntje voor puntje bleef het tot de laatste seconden spannend in het vierde kwart. Er werden in dit kwart wederom niet de beste beslissingen genomen. Uiteindelijk was het Kimberly die in halverwege een belangrijke driepunter raakte waardoor we even op vier punten voorsprong kwamen. In de minuten die daarop volgen zou blijken ‘welk team het liefst wilde winnen’ (Roy Stokvis, 2018). Eindelijk lieten we de vechtlust zien waar we al de hele wedstrijd naar op zoek waren en daarmee trokken wij aan het langste eind deze wedstrijd. Een moeizame, welverdiende overwinning op de dames van Batouwe! (59-55)


Tijdens onze volgende wedstrijd nemen we het op tegen de Tubbergse dames in hun nieuwe thuishal. 


Scores:

Kim Groothuis 15, Kimberly Spenkelink 12, Laurie Wieldraayer 10, Loes de Boer 8, Mirjam Bouwman 7, Esther Koerhuis 4, Milka Velten 2, Aafke Wilms 1. 

Verslag: Kim Groothuis