Off-day Dames 1 tegen ZAC

Vrijdagavond 2 november mocht ons eerste damesteam na een maand geen wedstrijd te hebben gespeeld, eindelijk weer in actie komen. Onze tegenstander was meteen niet de minste, namelijk het samengevoegde ZAC en Red Giants (nu dus samen Landstede). 


Omdat Roy zelf met Heren 1 een wedstrijd had, zou Anniek ons coachen vanavond. Na een veel te korte warming-up, startten we aan onze wedstrijd. We zouden na een score onze zonepress neerzetten en anders half court man tot man verdedigen. Zo gezegd zo gedaan. 


De openingsscore van de wedstrijd kwam van Kim en daarna bleef het zo’n drie minuten rustig op het scorebord. Laurie gooide er ook een mooie bal in en na vijf minuten moeizaam spel was het wel even tijd voor een time-out. Beide teams wisten niet zo goed wat ze nu eigenlijk aan het doen waren en dat was te zien op het veld. Wij kwamen goed uit de time-out en daarna op een 0-6 voorsprong. Een stoef, maar prima begin. Na zes minuten spelen wisten ook de Zwolse dames de basket te vinden en dat was ook het startsein aan de andere kant dat het gas erop ging. Dat startsein leken wij een beetje te missen, want ineens kregen we een 11-0 run om de oren. De stand na het eerste kwart: 11-6.


Kijk, op zich is 5 punten achter natuurlijk niet veel, maar dan moet je wel bijblijven met de scores. Dat lukte niet echt. We maakten weinig gebruik van elkaars kwaliteiten en kwamen moeizaam in ons spelletje. Opties die we kozen waren ook niet goed. Ondertussen bleef onze tegenstander gas geven en omdat wij het toelieten, kwamen ze in hun eigen spel. Even leken we terug te komen tot 16-12, maar met twee snelle scores en een goed afgemaakte aanval kwamen de Zwolse dames op een voorspong van tien punten in de rust: 22-12. 


Redelijk gefocust kwamen we uit de rust, althans, voor even. Voor twee en een halve minuut bleven we bij en daarna was het gedaan. Steeds minder fouten werden gefloten door de scheidsrechters en daar maakte onze tegenstander slimmer gebruik van dan wij. Tegen de tijd dat we daar slim op inspeelden, was het eigenlijk al gedaan. Onze vechtlust en ons fanatisme was ver te zoeken en we lieten de dames van Landstede verder en verder uitlopen door ruim zes minuten niet te scoren. We scoorden uit vrije worpen, maar daar bleef het ook bij. De stand na het derde kwart: 39-20. 


Het vierde kwart was nog wel met een beetje vechtlust, maar vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat het een gespeelde wedstrijd was. Erg zonde, want we kunnen veel meer dan we op het prachtige veld van Landstede hebben laten zien. Hopelijk kunnen we ze later in dit seizoen laten zien dat we meer in huis hebben dan dat ze nu gezien hebben. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 57-30. 


Scores:


Kim Groothuis 12, Laurie Wieldraayer 8, Kimberly Spenkelink 4, Mirjam Bouwman 4, Aafke Wilms 2. 


Onze volgende wedstrijd wordt het tijd om weer even punten te pakken. Hopelijk lukt dat ons tegen de dames van Batouwe. We spelen zondag 11 november om 13:00 in het Ravijn, dus als je nog niets te doen hebt, dan weet je waar je welkom bent!

Verslag: Kim Groothuis