Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd

Zaterdagavond 19:00 stond voor het eerste damesteam van de Valley Bucketeers onze eerste thuiswedstrijd op het programma! Na onze eerste competitiewedstrijd vorige week verloren te hebben van de dames uit Almelo, hadden we wat goed te maken deze week. Onze tegenstander: het eerste damesteam van Pluto. 

 

Op snelheid en rebounds zouden we deze tegenstander moeten kunnen verslaan volgens Roy. Waar bij ons de bank vol zat met 7 wissels, had de tegenstander er slechts 3. Er zou hard gewerkt moeten worden. Zo startten we het eerste kwart in een man to man defense.

 

De openingsscore van de wedstrijd kwam van de tegenstander, de eerste fout kwam daarna ook van de Wageningse kant. Met een rake vrije worp waren we in ieder geval van de 0 af, maar erg soepel liep het nog niet. Nadat daarna ook Esther een fout maakte, kwam onze tegenstander op de vrije worp lijn. Ook hier werd slechts 1 maal geraakt, met wel twee snelle fieldgoals erachteraan. Zo gingen we van 1 punt achter, naar 6 punten achter. Na vijf minuten leken we een beetje wakker te worden en scoorden achter elkaar Muriël, Aafke en Milka voor ons. Even leken we het eerste kwart af te sluiten met een voorsprong van twee punten, ware het niet dat de tegenstander in de laatste 10 seconden nog een score maakte. De stand na het eerste kwart: 9-9.


Direct na dit kwart herpakten de dames uit Wageningen zich. Waar wij traag en onscherp waren, maakten zij slim gebruik van de schoten waar wij niet tot nauwelijks op uitstapten en slimme backdoorpasses. Veel vrije worpen werden gemist dit kwart, gelukkig zorgde Kimberly ervoor dat we qua scores niet te ver achter de feiten aanliepen. Tot Pluto halverwege het kwart drie simpele scores achter elkaar kreeg. Waar bij ons de ballen totaal niet vielen, leken ze bij Pluto steeds meer vertrouwen te krijgen en simpele scores te maken. Tijd voor een time-out van onze kant. Even leek deze effect te hebben, maar veel verder dan 6 punten scoren kwamen we niet dit kwart. Pluto daarentegen liep ondertussen aardig uit. Het gat van tien punten werd in de laatste minuut van het tweede kwart vergroot met 5 punten. Ruststand: 15-30. 


Na de rust moesten we onszelf herpakken. Waar de frustratie van het niet scoren bij ons lag, bleef Roy vertrouwen houden. We moesten gewoon gaan scoren en dan zou het wel goed komen. Onze inmiddels welbekende zone-press zouden we na de rust gaan inzetten, in de hoop hier wat steals en scores uit te pakken. In de eerste minuten van het derde kwart bleef het een pingpong van scores, wij een score, zij een score, wij een score, zij een score. Even leek het erop dat Pluto toch aan het langste eind zou trekken, want op het dieptepunt van de wedstrijd stonden we 17 punten achter. Ondanks dat bleven we spelen en bleven we de eer aan onszelf houden. Waar de dames van Pluto steeds gefrustreerder raakten van de scheidsrechters, deden wij heel erg ons best in ons eigen spel te blijven. Hierdoor kropen we langzaamaan dichterbij. Eind derde kwart gooide Milka er twee vrije worpen in en maakten Loes en Esther een paar belangrijke scores voor ons vertrouwen. We knokten onszelf terug in de wedstrijd, want na het derde kwart hadden we vijf punten teruggewonnen. We sloten het kwart af met een stand van 34-44. 


Tien minuten spelen en tien punten achter. Ons geloof kwam terug. De zone-press stond nog lang niet zoals hij moest staan, maar maakte de Wageningse dames aardig zenuwachtig. Steeds meer ballen werden weggegooid door de tegenstander of onderschept door ons. Dankzij scores van Esther en Laurie kwamen we terug tot zes punten en daarna kregen we nog een fout mee. Kim gooide beide vrije worpen raak en daarmee was het gat nog maar 4 punten. Nadat ook Mirjam twee vrije worpen raakte stonden waren we nog slechts twee punten verwijderd van de gelijkmaker, die Kimberly er na 6 minuten spelen in gooide.

 

Met nog ruim drie minuten spelen, stonden we weer op nul en hadden we onszelf teruggevochten in de wedstrijd. Na een paar rake vrije worpen van de tegenstander leek het er even op dat ze weer uitliepen, maar dit gebeurde niet. Opnieuw was het Kimberly die zorgde voor de gelijkmaker en een vrije worp die ons op voorsprong bracht. Milka schoot een hele belangrijke driepunter raak, die ervoor zorgde dat we bleven vechten voor de overwinning. Na een steal in de zone-press scoorde Muriël en daarmee creëerden we een voorsprong van inmiddels 6 punten. Middels vrije worpen lieten we ze nog even terugkomen tot 3 punten, maar spannender werd het niet. Mirjam bleef haar vrije worpen relaxed raak schieten en een score van de tegenstanders in de laatste seconden van de wedstrijd maakte niet meer uit. Met een stand van 61-55 speelden we de laatste seconde uit en wisten we in eigen sporthal onze eerste wedstrijd van dit seizoen te winnen! 


Volgend weekend nemen we het opnieuw in eigen thuishaven op tegen een geduchte tegenstander, namelijk de dames van Twente Buzzards uit Hengelo. Vorig seizoen werd uit verloren tegen deze ploeg, maar later in het seizoen werd thuis gewonnen! Reden dus om ons allemaal aan te moedigen om 19:00!


Scores: 

Kimberly Spenkelink 14, Esther Koerhuis 9, Muriël Horsman 8, Milka Velten 7, Laurie Wieldraayer 6, Mirjam Bouwman 6, Aafke Wilms 4, Kim Groothuis 4, Loes de Boer 2, Sabine van ’t Veld 1.

Verslag: Kim Groothuis