Dames 1 stelt vierde plek veilig

Afgelopen weekend stond alweer de laatste thuiswedstrijd voor het eerste damesteam van Valley Buck op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd om de strijd voor de vierde plek. De afgelopen week zijn de posities zo verschoven dat het niet Twente Buzzards op de vijfde plek was, maar de dames van Red Giants: onze tegenstander van dit weekend. Beide teams waren ervan overtuigd de ander in te kunnen maken, dus dat beloofde een interessante wedstrijd te worden. 


En dat werd het. In een half court man to man startten Mirjam, Laurie, Kimberly, Esther en Kim aan de wedstrijd. Binnen een halve minuut werd er een fout op Laurie gefloten, waardoor de openingsscore voor ons was. Na twee onbenutte vrije worpen van de dames uit Meppel was het daarna toch raak en stonden we een puntje achter. Dit ging een tijdje heen en weer tot halverwege het kwart. Met een 10-0 run hadden we een voorsprong van 7 punten opgebouwd en daarna was het vooral een kwestie van vasthouden. Het eerste kwart sloten we af met een tussenstand van 15-10.


Willeke opende het tweede kwart scorend voor ons. Hierna was het over en weer scoren. Tijd voor een time-out en switchen van tactiek. Verdedigend zouden we overstappen naar een zone waar we niet vaak in staan: een 3-2 zone. Hier had Roy van tevoren over nagedacht, want de trainingen van vorige week stonden in het teken van een 3-2 zone. Deze stond goed en de dames van Red Giants hadden hier duidelijk meer moeite mee dan met onze man to man. Mirjam benutte dit kwart haar vrije worpen goed waardoor we de rust in gingen met een stand van 36-28.


Tevredenheid aan onze kant en onrust en frustratie aan de andere kant. Ik denk dat we de tweede helft van de wedstrijd het beste zo kunnen omschrijven. Ieder van ons had haar eigen aandeel in de wedstrijd en vooral in de tweede helft vonden we elkaar erg goed. Met haar back-door passes was Laurie verantwoordelijk voor een heleboel assists deze wedstrijd. Scorend zorgden we er telkens voor dat we voor bleven staan dit kwart. Soms kwamen de dames uit Meppel iets dichterbij, maar dan was het vaak Kimberly die er daarna ook een bal in gooide. Na vier minuten hadden de dames een time-out nodig. Wij hoefden alleen maar ons eigen ding te blijven doen en rustig te blijven. Na de time-out werden beide vrije worpen door de tegenstander niet benut. Toch werden we elke keer afgestraft als we even niet opletten, dus qua intensiteit mochten we niet verslappen. Dichterbij dan drie punten lieten we ze niet komen. Na dertig minuten spelen stond er een stand van 50-45 op het scorebord. 


In het laatste kwart zou het erom gaan en moest blijken welk team overeind bleef staan. Met de nodige aanmoediging van de tribune opende Mirjam met een vrije worp voor ons. Daarna was opnieuw Kimberly erg belangrijk. Met een driepunter en een score daarna zorgde zij ervoor dat we al snel op 6 punten voorsprong kwamen. Er volgde een pingpong van fouten en daarna een pingpong van scores over en weer. Toch bleek dat wij het meest volwassen team waren en daarmee aan het langste eind trokken. In de slotseconden stonden we tien punten voor en was de wedstrijd gespeeld. Maar met een rake vrije worp maakte Anniek van deze tien punten voorsprong nog even elf punten, waardoor de winst nóg fijner was (de vorige wedstrijd wonnen we namelijk ook met elf punten). Met een stand van 70-59 speelden we een prima laatste thuiswedstrijd en kunnen we ons opmaken voor de laatste verdediging van plek vier volgende week tegen Uitsmijters. 


Scores: 

Kimberly Spenkelink 22, Esther Koerhuis 13, Kim Groothuis 12, Mirjam Bouwman 10, Anniek van Buren 5, Willeke Kolkman 4, Laurie Wieldraayer 4.

 

Verslag: Kim Groothuis