Dames 1 zet winnende serie voort

Zaterdag 7 april aan het begin van de middag vertrok een bijna compleet dames 1 naar Apeldoorn voor onze tweede wedstrijd tegen WSV. Coach Roy kon helaas niet beschikken over Milka. Thuis werd tegen deze ploeg, onnodig, met een paar punten verloren. Tijd voor onze revanche. 


Esther, Willeke, Mirjam, Laurie en Kim startten de wedstrijd waarin de openingsscore voor ons was. WSV reageerde hier meteen op met een tegenscore én een driepunter, dus de toon voor de wedstrijd was gezet: het zou niet gemakkelijk worden. Aanvallend kregen we vrij veel ruimte, de verdediging van de dames uit Apeldoorn stond niet heel strak, daar tegenover stond onze defense ook niet heel sterk. Na een tijdje pingpongen met scores over en weer, waren het de dames van WSV die aan het langste eind trokken. Met een 7-0 run halverwege kwamen ze op een kleine voorsprong. Gelukkig gooide Kimberly haar vrije worpen raak en scoorden Esther en Kimberly allebei in de laatste minuut van het kwart, waardoor onze achterstand geen 8 punten, maar 4 punten was: 18-14. 


Binnen twee minuten in het tweede kwart kwamen we ineens 11 punten achter. Na een time out van Roy en vier minuten spelen wist Kim te scoren en daarna ook twee vrije worpen te raken, waardoor we weer op een achterstand van 7 punten kwamen. Na vijf minuten kwam ook Mirjam op dreef en Laurie verzilverde daarna beide vrije worpen. Ook Willeke gooide er een paar belangrijke punten in waardoor we een soort van bijbleven. Toch wisten de Apeldoornse dames flink meer te scoren en kregen ze steeds meer vertrouwen in de wedstrijd. Even leek het een ruststand van 10 punten verschil te worden, ware het niet dat Esther in de laatste minuut een driepunter raakte, waardoor we de rust in gingen met een stand van 38-31. 


Na een verandering van tactiek in de rust, gingen we met goede moed het veld weer op. De openingsscore van Anniek maakte dat we nog maar vijf punten achter stonden. Helaas had WSV op elke score van ons een antwoord. Hoe we ook ons best bleven doen, het gat van 7 punten bleef. Tot we overgingen op onze zone press. Dit middel heeft ons al meerdere malen geholpen in het derde kwart en was ook dit kwart onze redding. We pakten veel steals uit de press en daardoor kwamen we na zes minuten spelen met rap tempo terug in de wedstrijd. Met een 11-0 run waren we terug en stonden we ineens zes punten voor. Tijd voor een time out van WSV en euforie aan onze kant. We waren er nog niet, maar hadden wel laten zien waar we goed in zijn. WSV wist na hun time-out nog 1 keer te scoren, wat resulteerde in een stand van 46-55 na 30 minuten spelen. 


Met nog 10 minuten op de klok en 9 punten voorsprong mochten we niet denken dat we er al waren. We bleven hetzelfde spelen, na een score zetten we onze zone press neer en wanneer er geen score was, zouden we half court man to man gaan staan. Laurie opende scorend dit kwart, maar ook de dames van de tegenpartij stonden weer op scherp. Wij hadden tenslotte hun 11 punten voorsprong ook ingehaald, dus waarom zouden zij dit niet kunnen? Toch leken wij met meer vertrouwen te spelen, ook al kwamen de dames van WSV langzaam dichterbij. Opnieuw was het pingpongen met scores. Er werden dit kwart veel fouten gefloten en al snel zaten Kim, Muriël en Esther op vier fout. Na zes minuten vond Roy het toch tijd voor een time-out, want we lieten ons veel te veel meeslepen door de scheidsrechters. Na deze

time-out wist WSV met twee rake vrije worpen terug te komen tot vier punten. Met een score van Kim was onze voorsprong daarna weer zes punten en in de achtste minuut miste onze tegenstander twee belangrijke vrije worpen. Na een P van Laurie werd slechts 1 vrije worp geraakt, waardoor wij aan balbezit kwamen. 50 seconden voor tijd mocht Kim het veld verlaten met vijf fout, waarna beide vrije worpen door de tegenstander geraakt werden. De stand was ondertussen 63-64 en beide teams stonden op vijf teamfouten. Nadat er in de laatste tien seconden een fout op Anniek werd gemaakt, resulteerde dit in twee vrije worpen. Anniek raakte de eerste en miste de tweede waardoor de stand 63-65 was. Na wederom een onsportieve fout van de dames van WSV was het nogmaals Anniek die tweemaal kreeg. Na twee rake schoten werden de eerste high fives uitgedeeld, want met nog vijf seconden te spelen en balbezit voor ons, was de wedstrijd gespeeld. Met hard werken wisten we met 63-67 van Apeldoorn te winnen! 


Scores: 

Muriël Horsman 14, Kim Groothuis 14, Esther Koerhuis 12, Laurie Wieldraayer 9, Anniek van Buren 6, Kimberly Spenkelink 6, Mirjam Bouwman 4, Willeke Kolkman 2. 


Onze volgende wedstrijd is tevens onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zaterdag 14 april nemen we het om 21:00 op tegen de dames van Red Giants. Uit werd tegen deze ploeg gewonnen en in de strijd tegen Twente Buzzards om de vierde plek in onze competitie, is dit een belangrijke wedstrijd die we moeten winnen!

 

 Verslag: Kim Groothuis