Dames 1 klimt op ranglijst

Zaterdagavond om 21:00 mochten we het voor de tweede keer dit seizoen opnemen tegen de dames van Pluto uit Wageningen. De vorige keer kon iedereen zich nog goed herinneren, want uit wisten we de wedstrijd met slechts 1 punt te winnen. Reden genoeg op vanavond op scherp te staan, want we wisten dat ook de dames uit Wageningen gebrand waren om te winnen. 


We startten onze wedstrijd in een man to man defense, omdat we van de vorige keer wisten dat ze, onder andere dankzij een van hun snelle guards, onze zone vrij gemakkelijk konden uitspelen. Toch werkte deze man to man niet goed. De openingsscore was voor Pluto, maar gelukkig scoorde Esther daarna voor ons. Daarna leek het ping pong heen en weer. Na elke score van ons, scoorden de dames van Pluto en omgekeerd. Uiteindelijk wisten wij dit kwart, mede dankzij twee vrije worpen van Milka in de laatste minuut, een kleine voorsprong van drie punten op te bouwen: 19-16. 


Al vrij snel stapten we over op onze zone verdediging en dat leek meteen een goede keuze. Verdedigend hadden we nog wel af en toe moeite snel de bucket te vullen, maar dit vorderde tijdens de wedstrijd gestaag. Toen we na twee scores door de tegenpartij op achterstand kwamen, leken we wakker te worden. Willeke scoorde een mooie driepunter en ook Kimberly gooide er punten in voor ons. De eerste time-out dit kwart was aan de kant van Wageningen en ook hierna bleef het een tijdje heen en weer van punten scoren. Nadat ook Milka in de zevende minuut een drietje schoot, kwamen we op dreef. Hierna volgden Muriël en Esther met scores, terwijl het bij de tegenstander niet meer leek te vallen. Hier profiteerden wij van, waardoor we onze voorsprong aardig uit wisten te breiden. We gingen de rust in met een tussenstand van 42-28. 


Een voorsprong opbouwen is leuk, maar deze voorsprong vasthouden is nog een tweede. We wisten dat we deze wedstrijd niet meer uit handen mochten geven, maar we wisten ook dat we er nog lang niet waren. Het derde kwart opende meteen met een dubbele score door de tegenstander waardoor onze voorsprong nog maar 10 punten was. Dankzij een score van Kim was deze daarna weer even 12 punten, tot er snel achter elkaar een fieldscore en een driepunter van de Wageningse kant kwam. Op zo’n moment weten we dat we kunnen rekenen op Esther, die op een belangrijk moment in de wedstrijd punten scoort voor ons. Toen Laurie daarna ook nog even een driepunter scoorde, was het weer tijd voor een time-out door Wageningen. Na deze time-out hield een 6-0 run ons op de been en op een voorsprong. Dit kwart scoorden we bijna gelijk, maar vanwege onze opgebouwde voorsprong in het tweede kwart, was er nog niets aan de hand. Na dertig minuten spelen stond er een stand van 57-42 op het scorebord. 


De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar ondanks dat speelden we de wedstrijd netjes uit. We droegen allemaal ons steentje bij, alleen wisten we elkaar niet altijd even goed te vinden, zoals we dat normaal beter kunnen. Met een keurige 75-56 wisten we de wedstrijd te winnen en onze vijfde plek te behouden! 


Scores: 

L. Wieldraayer 20, K. Groothuis 11, M. Latupeirissa 10, K. Spenkelink 8, M. Horsman 8, E. Koerhuis 8, M. Bouwman 5, W. Kolkman 5. 


Volgend weekend mogen we op zaterdag 31 maart om 19:00 onze vijfde plek verdedigen tegen de dames van Arnhem Eagles. Uit werd net verloren, dus we zijn erop gebrand om volgend weekend te winnen!

Verslag: Kim Groothuis