Dames 1 wint in Zwolle

Vrijdagavond om half 8 vertrokken we, met Mike als invalcoach, naar Zwolle. Alleen Esther ontbrak vanavond. Eenmaal in Zwolle was er nog een wedstrijd op het Centre court bezig, maar nadat deze afgelopen was, kregen we te horen dat we onze wedstrijd op het grote veld zouden spelen. Na een korte warming-up was het tijd om te beginnen aan de wedstrijd tegen het eerste damesteam van Landstede. Thuis werd de wedstrijd met een ruime 61-30 overwinning afgesloten, maar we mochten de dames zeker niet onderschatten van Mike. 


In onze zone defense startten we de wedstrijd. Dit ging moeizaam. De zaal was warm en na ruim vier minuten spelen was de stand nog steeds 0-0. We kregen wel opties, maar geen goede opties. Na een P van Mirjam in de vijfde minuut werden de vrije worpen aan de Zwolse kant niet benut, helaas wist er uit de rebound wel gescoord te worden. Zo stonden we na vijf minuten spelen op een 2-0 achterstand. Heel snel daarna volgde de 4-0. Het was Kim die de eerste punten voor ons erin gooide en daarna ook de gelijkmaker maakte. Vanaf dat moment ging het gelijk op. Zwolle schoot een driepunter raak, maar onze Laurie kan dat gelukkig ook erg goed. Na een moeizame start sloot het eerste kwart af met een klein voordeel voor de thuisploeg: 13-9. 


Het tweede kwart ging in de eerste instantie in dezelfde lijn door als het eerste kwart. Moeizaam, zwak in de aanval en niet scherp genoeg in de verdediging. Onze vechtlust van vorige week was ook ver te zoeken. Ergens dit kwart ging er wel een knop om gelukkig. We kregen weer een beetje vertrouwen, wisten elkaar beter te vinden en finishten ook onze scores. Het rebounden liet nog te wensen over, maar ja, je kunt niet alles in een keer oppakken. Eind tweede kwart wisten we zelfs een kleine voorsprong op te bouwen, dankzij mooie scores van Muriël en Mirjam. We gingen de rust in met een stand van 20-24. 


Na de rust kwamen we toch tot de conclusie dat onze zone misschien niet handig was en al snel stapten we over op een man to man verdediging. Dit ging stukken beter en hier hadden de dames van Landstede meer moeite mee. We losten hun screens vaak goed op en liepen uit steals onze fastbreaks, die steeds vaker raak gingen. Helaas hadden we in het opzetten van de aanval wel teveel turnovers, waardoor ook de tegenstander in het spelritme bleef. Gelukkig was daar Willeke, die ervoor zorgde dat we allemaal positieve energie bleven houden tijdens de wedstrijd! Na dertig minuten spelen stond er een stand van 31-34 op het scorebord. 


Met een kleine voorsprong wisten we dat het nog tien minuten keihard werken zou worden en dat we vooral geen moment mochten verslappen. Onze captain Anniek was erg belangrijk dit kwart. Met rust en spelinzicht wisten we dat we de wedstrijd in ons voordeel konden uitspelen. Gelukkig bleef onze voorsprong geen drie punten. Laurie schoot in de zevende minuut nogmaals een belangrijke driepunter raak, die ons op dat moment genoeg zelfvertrouwen gaf. Hierdoor kwamen Muriël en Mirjam wederom tot scoren en wisten we een voorsprong van 14 punten op te bouwen. Met nog twee minuten op de klok kon er niet veel meer misgaan. We kregen opties in de aanval en stonden gefocust in de verdediging. De dames uit Zwolle wisten nog een keer te scoren, maar de wedstrijd was al gespeeld. Met een eindstand van 37-49 zijn we dit weekend wederom gestegen in de ranglijst, we staan ondertussen 5e! 


Scores: 

L. Wieldraayer 18, K. Groothuis 10, M. Horsman 8, M. Bouwman 4, A. van Buren 4, S. van ’t Veld 2, M. Latupeirissa 1. 


Onze volgende wedstrijd spelen we volgend weekend na Heren 1 in het Ravijn tegen de dames van Pluto. Uit werd deze wedstrijd nipt gewonnen met 61-60, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Verslag: Kim Groothuis