Goede overwinning voor Dames 1

Afgelopen weekend mochten we het voor de tweede keer dit seizoen opnemen tegen het tweede damesteam van Jolly Jumpers. In Tubbergen hadden wij slechts beschikking over zes dames, dus de vorige wedstrijd werd (na een spannende eerste helft) helaas toch verloren met 71-56. Vastbesloten om onze goede lijn van de afgelopen maanden voort te zetten begonnen we aan de warming up met acht dames. Coach Jitse de Boer (die coachte in plaats van Roy) kon deze wedstrijd niet beschikken over Anniek en Kimberly en helaas, na de warming up, ook niet meer over Sabine die met een blessure uitstapte. 

 

Het eerste kwart startten Esther, Milka, Mirjam, Laurie en Kim in een 2-1-2 zone defense. Het was de tegenpartij die sterk opende met een snelle score. Na een tweede score van Jolly Jumpers, was het Esther die voor ons de eerste punten erin gooide. Toch leek het spel nog niet echt op wat we normaal kunnen, zo vond ook Jitse. Hij nam na ruim twee minuten spelen meteen een time-out om ons op scherp te zetten. Nog niet helemaal soepel, maar steeds beter kwamen we in de wedstrijd. Esther scoorde opnieuw en daarna kwamen ook Muriël en Laurie op gang. Met een 6-0 run halverwege het eerste kwart, was het deze keer de coach van Jolly Jumpers die een time-out nodig had. We kwamen terug in de wedstrijd en wisten zelfs een kleine voorsprong op te bouwen. Zo stond er na tien minuten spelen een stand van 15-12 op het scorebord.

 

In het tweede kwart begonnen we meteen weer scherp, we bleven in de 2-1-2 zone staan en zo bleef de stand op het scorebord bijna twee minuten onaangeroerd. Toch was het de tegenstander die weer de eerste score wist te maken, gevolgd door twee scores van onze kant door Esther en Kim. Nadat het daarna weer twee lange minuten akelig stil bleef op het scorebord, was het opnieuw tijd voor een time-out door het team uit Tubbergen. We hadden ook wel in de gaten dat het Tubbergse team niet zo speelde als dat we van ze gewend zijn, maar hier konden wij gebruik van maken. Het waren de laatste drie minuten van het tweede kwart waarin we onze voorsprong uit wisten te bouwen. Achter elkaar scoorden Mirjam, Laurie, Muriël en Willeke, waardoor onze voorsprong geen drie punten meer was, maar veertien punten. Ruststand na twintig minuten spelen: 30-16. 

 

Tevreden, maar scherp kwamen we uit de rust. Jitse zorgde voor focus op continu maken van stops. Ook al volgde niet uit elke stop een score, we moesten blijven vechten. En dat deden we. We zijn wel zestien keer door onze hoge ademhaling heen gegaan, want het tempo ligt hoog tegen Jolly Jumpers, dat wisten we van tevoren. In het derde kwart kregen we veel fouten mee, waar we op de vrije worplijn goed gebruik van maakten. Van de acht vrije worpen dit kwart, schoten we ze alle acht raak. Toch waren we in de defense niet elk moment even scherp meer. Doordat we niet snel genoeg roteerden en te langzaam uitstapten op de schutters (en daar hebben ze er een aantal van in Tubbergen) kregen onze tegenstanders een aantal vrije schoten, die ze goed benutten. Na dertig minuten spelen stond er een tussenstand van 44-32 op het scorebord. De dames van Jolly Jumpers waren twee punten ingelopen, maar met nog tien minuten te spelen was het aan ons om de punten in Nijverdal te houden. 

 

Muriël opende in het laatste kwart met een score voor ons. En waar wij vanaf de vrije worplijn deze wedstrijd bijna 70% raak schoten, misten de dames uit Tubbergen 70% van hun vrije worpen. Toch was dit niet wat uiteindelijk het verschil maakte in deze wedstrijd. Ondanks onze vermoeidheid en het feit dat we maar twee wissels hadden, bleven we vechten voor stops (en als we dit even niet deden of niet hard genoeg terug sprintten, dan was Jitse daar om dat ons nog even te vertellen). Nadat we in het vierde kwart al bijna vijf minuten op 46 stonden, besloot Mirjam dat dat genoeg was. Ze maakte een belangrijke score voor ons, waardoor we op onze voorsprong van 12 punten bleven. In de laatste twee minuten was het tijd voor de laatste time-out van onze kant. Na deze time-out werden beide vrije worpen door de tegenstander gemist, maar met een rebound volgde daar toch een score voor de dames uit Tubbergen. Gelukkig was daar Esther, die de wedstrijd definitief besliste in ons voordeel. De slotscore deze wedstrijd was voor ons en daarmee ook de welverdiende winst. Met een eindstand van 56-42 zijn we omhoog gekropen naar plek 6 in onze competitie! 

 

Scores: 

E. Koerhuis 14, M. Bouwman 11, L. Wieldraayer 11, M. Horsman 10, K. Groothuis 8, W. Kolkman 2. 


Onze volgende wedstrijd spelen we vrijdag 16 maart om 20:45 in Zwolle tegen de dames van Landstede.

 

Verslag: Kim Groothuis