Dames 1 wint in Bemmel

In alle vroegte vertrokken negen dames van Dames 1 zaterdagochtend met Tom en Roy naar Bemmel om het op te nemen tegen de nummer 9 uit onze competitie: de dames van Batouwe. Thuis wonnen we met 78-41, maar we mochten deze tegenstander zeker niet onderschatten. Een maand geleden wisten deze dames de nummer 3 (Uitsmijters) nog te verslaan, dus alles was mogelijk. 


We startten de wedstrijd niet met onze zone press, deze wilden we achter de hand houden. De openingsscore was voor ons en kwam van Laurie, maar deze werd meteen beantwoord door de tegenstander met een dubbele score. In de eerste minuut kregen we ook meteen een driepunter tegen, dus de toon was gezet: het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden. We benutten onze vrije worpen te weinig en in de defense konden we nog een tandje bij. Het eerste kwart eindigde met een fantastische driepunter van Esther, waarmee we het eerste kwart in ons voordeel beslisten: 16-19. 


Met een minimale voorsprong begonnen we aan het tweede kwart. Muriël opende het tweede kwart met een score voor ons, maar ook hierna volgden de dames van Batouwe ons op. Tevens gingen zij hun zone press neerzetten, waar we vooral in het begin veel turnovers uit hadden. Gelukkig ging dit, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds beter en wisten we met slim spel de press te doorbreken. De scores dit kwart waren gelijk, beide teams wisten vijftien punten te scoren, dus we gingen de rust in met een stand van 31-34. 


De wedstrijd bleef spannend, dat was wel duidelijk. Toch was dat niet waar Roy (en wijzelf) op zaten te wachten. We wilden toch, net als de vorige wedstrijd, in het derde kwart het verschil maken en de punten meenemen naar Nijverdal. Dit lukte, want net als de vorige keer wisten we in dit kwart met een run van 12 punten een goede voorsprong van 15 punten op te bouwen, 37-52. 


Toch waren we er nog niet, ook al speelden we op sommige momenten wel zo. De openingsscore van het vierde kwart kwam van Kim en was dus opnieuw voor ons. Puntje voor puntje kwamen daarna de dames uit Bemmel een beetje dichterbij. Gelukkig bleven wij ook scoren, waardoor het uiteindelijk niet echt spannend meer werd. Met een voorsprong van negen punten moesten we de laatste minuten uitspelen. Dit lukte en daarmee wonnen we met 54-63 van Batouwe!


Scores: 

E. Koerhuis 16, L. Wieldraayer 11, M. Horsman 11, K. Groothuis 10, M. Bouwman 6, K. Spenkelink 3, A. van Buren 3, W Kolkman 3. 


Onze volgende wedstrijd spelen we op 10 maart om 21:00 thuis, na Heren 1, tegen de dames van Jolly Jumpers. Uit in Tubbergen speelden we een goede wedstrijd, dus zeker reden om te blijven hangen na het aanmoedigen van ons eerste herenteam!

 

Verslag: Kim Groothuis