Dames 1 niet langs koploper

Vrijdagavond 2 februari mocht het eerste damesteam van The Valley Bucketeers het opnieuw opnemen tegen de dames van Tonego uit Haaksbergen. Een goede ploeg, die na 13 wedstrijden nog steeds ongeslagen is. Uit tegen Tonego hadden we het lastig en kwamen we al snel met 24-2 achter. Dit zou ons vanavond niet gebeuren.


Het eerste kwart begon stroef, voor beide ploegen. Tonego had toch de nodige moeite met onze defense en wist na ruim anderhalve minuut de eerste punten te scoren. Kim volgde snel voor ons en zo bleef het voor vier lange minuten 2-2. Na bijna zes minuten spelen, kwam de tegenstander op gang. Niet tegenover onze verdediging, maar door onze turnovers. Met een snelle en sterke transitie wisten de dames ineens 8 punten erin te gooien, waardoor we toch op een achterstand kwamen. Het eerste kwart eindigde in 6-16. 


Willeke opende het tweede kwart met een mooie driepunter, maar helaas hadden de dames uit Haaksbergen op elke score van ons een tegenantwoord (of twee achter elkaar). Ze kregen meer en meer vertrouwen en wij hadden eigenlijk niet zoveel te zeggen. We wisten ons niet te herpakken dit kwart en dit resulteerde in een grotere achterstand. Met 20-37 gingen we de rust in. 


Met hernieuwd vertrouwen kwamen we terug het veld op. Helaas werd dit vrijwel meteen de grond ingeboord met een 0-9 run van de tegenstanders. Pas na vier en een halve minuut wist Milka onze eerste punten te scoren vanaf de vrije worplijn. Ondanks de time-outs en coaching van Roy kwamen we er niet doorheen. We waren niet scherp genoeg en speelden zeker niet zoals we de laatste weken hebben laten zien. Na het derde kwart liet het scorebord een tussenstand van 27-51 zien. 


Ook het vierde kwart opende met een reeks scores voor Tonego. Laurie scoorde nog wel even twee driepunters, maar voor de rest hadden we weinig in te brengen deze wedstrijd. We verloren met 39-75 van een sterke ploeg, die nu na 14 wedstrijden nog altijd ongeslagen is. 


Onze volgende wedstrijd spelen we op 17 februari om 12:30 in Bemmel. 


Scores: 

K. Groothuis 10, M. Latupeirissa 6, L. Wieldraayer 6, M. Horsman 6, K. Spenkelink 3, A. van Buren 3, W. Kolkman 3, M. Bouwman 2.


Verslag: Kim Groothuis