Orange Lions Academy van start

Het Nederlandse basketball wil bij de mannen structureel aansluiten bij de internationale top. Om dat te realiseren, lanceren de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en de stichting Nederlands Mannen Team (NMT) dit jaar de Orange Lions Academy, een opleidingsprogramma voor jonge, talentrijke basketballers van 15 t/m 20 jaar.

 

Afgelopen maandag (15 januari) is Marco van de Berg aangesteld als hoofdcoach van de Orange Lions Academy. In navolging van de benoeming van Marco van den Berg tot hoofdcoach is voormalig international Eelco Derks aangesteld als kwartiermaker voor het inrichten van het nieuwe opleidingsprogramma. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het rekruteren van talent, waarmee de komende periode een begin wordt gemaakt.

 

Door essentiële basisvoorwaarden als trainen, studeren en wonen optimaal te regelen, krijgen talenten de kans zich zowel sportief als maatschappelijk te ontwikkelen. De trainings-technische, fysieke, (para)medische, mentale en maatschappelijke randvoorwaarden worden op Olympisch niveau ingevuld met steun van het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam, dat jarenlange ervaring heeft op dat vlak door het (samen)werken met Olympische topsporters. Het programma wordt tevens op technisch en financieel vlak ondersteund door sportkoepel NOC*NSF.

 

Om te komen tot een goede selectie van toptalent zal kwartiermaker Eelco Derks de komende maanden spelers scouten en benaderen die voldoen aan de talentenprofielen die door de Orange Lions Academy zijn opgesteld. De vereniging van een speler zal altijd vooraf ingelicht worden alvorens de speler wordt benaderd. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met het realiseren van de faciliteiten die de Orange Lions Academy nodig heeft, om te komen tot een basketbalprogramma op topniveau. Eelco Derks en Marco van den Berg staan bij dit gehele proces nauw in contact met elkaar.

 

Met de komst van de Orange Lions Academy zetten we als basketballend Nederland een belangrijke stap in de route naar internationaal succes.

 

Voor vragen over het recruitment proces kunt u zich richten tot Eelco Derks, door een e-mail te sturen naar info@basketball.nl.

 

Voor algemene vragen over topsport kunt u contact opnemen met Technisch Directeur Krijn de Schutter via krijn.de.schutter@basketball.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bert Kragtwijk, voorzitter NMT
Krijn de Schutter, technisch directeur NBB