Dames 2 verstevigt koppositie

Zaterdagmiddag om 17:45 mochten we het voor de derde keer dit seizoen opnemen tegen de dames van Ceres. Eerder wonnen we in Emmeloord met 30-40 en thuis met 62-39. Na het heugelijke nieuws dat de nummer twee in onze competitie onverwachts verloor van de nummer vier, hadden we extra motivatie om de wedstrijd goed te spelen en de winst mee te nemen naar Nijverdal. Omdat Willeke later was en Milka en Inge niet meededen, hadden we van tevoren al bedacht dat een extra guard wel handig was. Indy van den Brink uit U16 kwam ons daarom versterken vandaag. 


We startten het eerste kwart in onze zone verdediging, die stond als een huis. We pakten veel steals en we waren onder het bord alleen af te stoppen met fouten. De eerste punten van ons waren twee rake vrije worpen door Kim, gevolgd door een steal en opnieuw een score. Daarna kwam ook Muriël op dreef en dat zorgde voor een 0-10 run in de eerste zes minuten. Pas na ruim acht minuten spelen wist onze tegenstander te scoren. We stapten niet goed uit op hun beste schutter, wat resulteerde in een driepunter van de tegenpartij. Gelukkig stonden we op dat punt al 12 punten voor, dus er was niets aan de hand. Het einde van het eerste kwart was de stand: 5-15.


Bij de start van het tweede kwart was ook Willeke aanwezig, die eerst zelf gecoacht had in Zwolle. De openingsscore van het kwart was voor de dames van Ceres. Op deze score werd een fout gemaakt en ook de bonus vrije worp ging raak. Deze drie punten, waren meteen ook de enige punten voor Ceres dit kwart. Aan onze kant ging het scoren een stuk beter. We stonden tegenover een stugge zone, maar bleven aanvallen en uitpassen. We waren goed op schot en bijna iedereen scoorde dit kwart. We gingen de rust in met een tussenstand van: 8-31. 


Na de rust besloten we even onze zone press neer te zetten. Tenslotte oefenen we die niet voor niks tijdens de trainingen. Aan het begin van het kwart pakten we een paar steals en punten uit de zone press, maar na drie minuten leek iedereen alweer vergeten dat we hem neer moesten zetten, waardoor we besloten even over te stappen op een full court man to man defense. Ook dit was om te oefenen. Hier scoorden de dames meer uit en maakten ze slimmer gebruik van, waardoor we rond de zevende minuut maar weer terug gingen naar onze zone defense, waar ze het een stuk moeilijker tegen hadden. De stand na het derde kwart: 13-46. 


Muriël opende het vierde kwart met een dubbele score voor ons. We bleven fanatiek verdedigen en besloten dat we de 60 punten wilde halen én dat iedereen een keer gescoord moest hebben aan het eind van de wedstrijd. Dit leek even te mislukken, maar gelukkig wist Amber vanuit een rebound in de laatste vijf seconden van de wedstrijd nog te scoren! Zo had iedereen gescoord en hadden we de 60 punten gehaald. De wedstrijd eindigde met een stand van 18-60. 


Scores: 

M. Horsman 20, K. Groothuis 16, A. Paalhaar 6, W. Kolkman 4, I. van den Brink 4, M. Broekman 4, D. Klein Kiskamp 3, A. Hoogland 2.

 

Verslag: Kim Groothuis