Dames 1 overklast Rebound'73

Afgelopen zaterdagavond stond onze derde wedstrijd van 2018 op het programma. Om 21:00 moesten we het in Harderwijk opnemen tegen de nummer 12 van onze competitie: Rebound. Eerder dit seizoen speelden we al thuis tegen deze dames en werd de eindstand uiteindelijk 57-51: een magere overwinning. Dat moest deze keer anders, zo vond Roy en vonden wijzelf. 

 

Tijdens het warmlopen verschenen er aan de andere kant maar zes dames op het veld, gunstig voor ons dus. De vorige keer hadden de dames van Rebound moeite met onze zone press, dus besloten werd om daarmee te beginnen. Dit resulteerde in drie fraaie scores door Esther, Kimberly en Laurie in de eerste minuut van de wedstrijd. De toon was gezet. Terwijl er bij de tegenstander slechts één vrije worp raak ging, bleven wij scoren. Dit resulteerde in een tussenstand van 13-34 na 10 minuten spelen. 

 

Met alleen de belofte niet in te zakken, mochten we van Roy het veld weer op. De openingsscore van dit kwart was voor onze tegenstander, maar daarna namen wij de wedstrijd weer over. Iedereen scoorde bij ons, we speelden onze fastbreaks goed uit en als we iets te onzorgvuldig waren in de defense, hielden we elkaar scherp. We speelden als team en zorgden samen voor een ruststand van 21-61. 

 

Na de rust besloot Roy dat we even terug moesten in een half court man to man defense, zodat we de dames van Rebound even op een ander spoor zouden zetten. Tegen de tijd dat ze weer vergeten waren wat ze tegen onze zone press wilden doen, zouden we die weer inzetten. Kimberly opende het derde kwart met een mooie driepunter en ook Laurie schoot haar tweede driepunter van deze wedstrijd raak. Op fouten werd niet meer zo consequent gefloten, dus halverwege het kwart hadden we even een time-out nodig om tot rust te komen. Daarna herpakten we ons en eindigden we het derde kwart met een tussenstand van 32-79.

 

Vastbesloten om de 100 aan te tikken (wat nog maar een keer eerder in onze competitie is voorgekomen dit seizoen) gingen we terug in onze zone press. We raakten vermoeid en dit was terug te zien in ons spel en in de verdediging. We stonden niet meer zo goed als in het begin en de tegenstander kreeg teveel kansen, die ze niet allemaal benutten, maar wel kregen. Uiteindelijk was het dan toch Muriël die de score van 99 naar 101 maakte en Kimberly sloot voor ons de wedstrijd af met nog een laatste vrije worp, waardoor onze wedstrijd eindigde in een 39-102 zege. 

 

Volgende week zaterdag spelen we om 21:00 direct na Heren 1 tegen de dames van Arnhem Eagles, waar we eerder dit seizoen net van verloren. Vastbesloten om te winnen, hopen we dan ook op thuispubliek wat ons komt aanmoedigen!

 

Scores: 
L. Wieldraayer 24, K. Spenkelink 17, M. Bouwman 17, E. Koerhuis 15, K. Groothuis 10, W. Kolkman 9, M. Horsman 6, A. van Buren 4. 

 

Verslag: Kim Groothuis