Dames 1 wint na goede comeback

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, mochten we het opnemen tegen een tegenstander waar we eerder dit seizoen van verloren: Twente Buzzards. Onze allereerste wedstrijd in de eerste klasse speelden we vorig jaar september tegen deze tegenstander, maar we waren vastbesloten om revanche te nemen. Vorig week wisten we van de Red Giants, de nummer 2 in onze competitie, te winnen, dus ondertussen zijn we er wel achter dat alles mogelijk is, als we er zelf maar in geloven. 

Geloof, dat ontbrak er toch een beetje bij de start van onze wedstrijd. We startten erg ongeconcentreerd en volgens Roy ‘’leek het er niet op’’. We baalden, maar hadden tegelijkertijd ook niet echt een idee waar het aan kon liggen. Onze warming-up was niet super, omdat de herenwedstrijd voor ons uitliep, maar dat mag geen excuus zijn. De openingsscore, na bijna twee minuten spelen, was wel voor ons. Laurie zette de toon door een driepunter raak te schieten en Twente Buzzards had hier niet echt een antwoord op in de eerste vijf minuten. Daarna begon het scoren, terwijl wij echt niet lekker in ons spel kwamen. Dit resulteerde in een achterstand van 7-14.

 

Zeven punten is nog steeds een wedstrijd, maar zowel onze coach als alle tien de speelsters waren nog niet tevreden over wat we lieten zien. Met een 7-0 run door Twente Buzzards in de eerste twee minuten had Roy een time-out nodig. Er moest fanatisme, energie en actie in ons spel komen. Hij herinnerde ons er nog even vriendelijk aan dat de tribune, die aardig vol zat, toch op zijn minst nog even een mooi potje basketbal wilde zien en dat wij daarvoor konden zorgen. Na vier hele lange minuten wist Laurie ervoor te zorgen dat we eindelijk van die nare 7 van het scorebord afkwamen. Ook Muriël en Esther wisten daarna voor ons te scoren en we profiteerden goed van onze vrije worpen die we kregen. Laurie schoot haar tweede driepunter erin en we kwamen terug tot een achterstand van 8 punten. In de laatste vier seconden kreeg Milka de bal en waagde het op een verre driepunter, die raak ging, waardoor de achterstand geen 8 punten was, maar slechts 5. De wedstrijd was weer een wedstrijd en we waren vastbesloten de wedstrijd in ons voordeel te laten eindigen. We gingen de rust in met een tussenstand van: 22-27.

 

Met frisse moed en een nieuwe tactiek kwamen we na de rust weer het veld op. Roy had besloten dat we na een score onze zone press zouden spelen en ander terug zouden zakken in een half court man to man defense. Dit werkte goed en hoewel het voor ons soms ook verwarrend was, was het voor de dames van Twente Buzzards nog veel verwarrender. Ze wisten niet goed wat ze ermee aan moesten, terwijl wij met meer lef en vertrouwen gingen spelen. We herpakten ons met een 9-0 run in de eerste twee minuten na rust, wat de coach en speelsters uit Hengelo op de zenuwen werkten. Wij speelden ondertussen vol vertrouwen, waar we elkaar tijdens de wedstrijd goed konden vinden. Esther en Milka waren met hun assists erg belangrijk en medeverantwoordelijk voor het goede basketbal dat we lieten zien. We bouwden onze voorsprong uit en met 40-33 sloten we het derde kwart af. 

 

We mochten deze wedstrijd niet meer uit handen geven en dat deden we ook niet. We waren ons allemaal bewust van onze kracht en iedereen droeg haar eigen steentje bij aan de wedstrijd, die resulteerde in een overwinning aan onze kant. We lieten de dames uit Hengelo niet dichterbij komen dan 5 punten, maar daarna was het gedaan aan de kant van Hengelo.

 

Wij bleven scoren, terwijl de dames van Twente Buzzards geen idee meer hadden wat ze aan moesten met de wedstrijd. Gesteund door ons publiek speelden we een prachtige tweede helft die uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 65-50! 

 

Volgend weekend mogen we het opnemen tegen de dames van Rebound uit Harderwijk. Thuis wisten we eerder dit seizoen van deze tegenstander te winnen, dus hopelijk lukt dit volgende week opnieuw en zetten we hiermee onze stijgende lijn voort!

 

Scores: 
L. Wieldraayer 20, E. Koerhuis 8, M. Latupeirissa 8, K. Groothuis 8, K. Spenkelink 6, M. Horsman 5, A. van Buren 4, M. Bouwman 3, W. Kolkman 3.

 

Verslag: Kim Groothuis