DAMES 1 LAAT WINST LIGGEN TEGEN WSV

De wedstrijd begon met een openingsscore van de tegenpartij, een driepunter, waarmee meteen alles op scherp stond. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Pas na vier minuten wisten wij te scoren, gelukkig had onze tegenstander ook moeite met scoren, wat resulteerde in een kleine achterstand van 2-7 na vijf minuten spelen. We moesten de achterstand niet veel groter laten worden, want een hele wedstrijd achter de feiten aanlopen is niet ideaal. Toch liep het niet lekker aan onze kant in het eerste kwart, wat resulteerde in een achterstand van 9-20.

Het tweede kwart begonnen we vele malen scherper, wat ervoor zorgde dat we in de eerste 3 minuten een 8-0 run konden pakken. De dames van WSV hadden een time out nodig. De minuten daarna werden er aan beide kanten veel fouten gemaakt. Om beurten profiteerden we van de vrije worpen die hieruit voortkwamen, de tegenstander wel wat meer dan wij… Wat volgde waren minuten vol fouten en vrije worpen en een stand die heen en weer schommelde, waar het wel de dames van WSV waren die voor de rust aan het langste eind trokken. We gingen de rust in met een tussenstand van 22-33.

Zo liepen we toch achter de feiten aan, meer dan we eigenlijk wilden. We benutten wel meer onze vrije worpen, waar de tegenstander dat dit kwart minder deed. Vrij snel zat de tegenstander op vijf teamfouten, waardoor wij veel inside gingen. We werkten hard dit kwart en kwamen terug tot een verschil van slechts vier punten. De wedstrijd was nog niet gespeeld en we waren vastbesloten aan het langste eind te trekken. Het derde kwart sloten we af met een stand van 36-40.

In het vierde kwart moest het gebeuren. Binnen een minuut stonden we gelijk, 40-40. Na een driepunter van de tegenstander lieten we ons geen seconde uit het veld slaan, maar toen binnen twee minuten een tweede driepunter raak ging, toch wel een beetje… Na vijf minuten, met een stand van 45-50, wilde Roy een time-out. We kregen de opdracht om, met vijf teamfouten tegen, elke bal te driven en zo de fouten op te zoeken. Dus dat deden we, elke bal die we konden driven, driveden we. De eerste minuten lukte dit nog, maar op een gegeven moment was het op. Ook wij maakten fouten in de verdediging, waar de dames van WSV van profiteerden op de vrije worplijn. Mirjam en Laurie schoten hun vrije worpen raak en Milka raakte een mooie driepunter, maar uiteindelijk was het niet genoeg. Het was onze tegenstander die in de zevende minuut aanzette en zo net genoeg punten maakte om de wedstrijd te beslissen. We verloren uiteindelijk met 56-63.

Scores: 
K. Spenkelink 13, M. Horsman 12,  M. Latupeirissa 8, K. Groothuis 5, L. Wieldraayer 4, M. Bouwman 4, E. Koerhuis 4, A. van Buren 4, W. Kolkman 2.

Onze volgende wedstrijd spelen we op 15 december om 21:00 thuis tegen de dames van Uitsmijters.

Verslag: Kim Groothuis