DAMES 1 WINT SPANNEND DUEL

We startten in onze zone press, maar deze bleek al snel niet effectief genoeg. Beter waren we in de man to man verdediging, dus we besloten daarbij te blijven. De dames van Pluto hadden de eerste paar scores, maar daarna gingen wij gelukkig ook raak gooien. Wel scoorden zij net iets meer dan wij, wat resulteerde in een achterstand van 22-17. Geen probleem, maar ze moesten niet heel veel verder gaan uitlopen.

Dat deden ze dus wel. Op een gegeven moment was het gat in het tweede kwart zelfs meer dan tien punten. We realiseerden ons, op tijd, dat als we nog wat van deze wedstrijd wilden maken, we op zijn minst weer in de buurt van de vijf punten verschil moesten komen. Met hard werken en een paar belangrijke steals en scores van Kimberly lukte ons dat. Zelfs zo dat we de rust ingingen met een gelijke stand: 33-33.

Ondertussen waren we ruim een uur verder. Het werken met de tablet was erg lastig achter de tafel, wat ervoor zorgde dat het spel veel stillag. Fijn, zou je denken, want dan kun je fatsoenlijk uitrusten… Daar was een groot aantal van ons het toch niet mee eens, want veel rust zorgt ook voor weinig concentratie. In het derde kwart was de openingsscore voor ons. Daarna ging het vooral om en om. We kwamen nog zes punten achter rond de helft van het kwart, maar gelukkig zorgden Muriël en Mirjam ervoor dat we weer gelijk kwamen. In de laatste seconden van het kwart kregen we echter nog een score tegen, wat ervoor zorgde dat onze tegenstander dit kwart aan het langste eind trok: 44-42.

In het laatste kwart zou het erom spannen. Telkens als we dachten dat we op een mooie vier punten voorsprong zaten, gooiden de dames van Pluto er ook weer een paar punten in. Zo was het een puntje-puntje wedstrijd tot de laatste seconden van de wedstrijd. Muriël gooide er in de negende minuut twee belangrijke vrije worpen in, waardoor we van 1 punt achter, naar 1 punt voor gingen. Toen daarna ook Laurie scoorde en we ineens drie punten voor stonden, werd het nagelbijten. Helaas wist ook onze tegenstander nog een keer te scoren, dus met nog ruim veertig seconden spelen hadden wij de bal in ons bezit. We speelden een aanval, die niet helemaal lukte. Er ontstond discussie toen de scheidsrechter in de laatste twintig seconden de bal aan ons gaf. Dit klopte niet, maar gelukkig was daar Roy, die met zijn vlotte babbel ons alsnog in balbezit praatte. Met veertien seconden op onze schotklok moesten we rondpassen en vooral geen domme foutjes maken waardoor de tegenstander onze bal kon stealen. Dit leek te lukken, tot zes seconden voor tijd. Een van de dames van Pluto wist de bal af te pakken en zo kregen we in de slotseconden nog een fastbreak tegen. Laurie sprintte mee en maakte een slimme fout, wat wel resulteerde in twee maal. Met hun beste schutter op de vrije worp lijn, leek dit een gespeelde wedstrijd óf overtime. De eerste vrije worp ging mis en zowel in het veld als op de bank was de spanning te voelen. Bij de tweede vrije worp moesten wij de rebound pakken en dat lukte Mirjam! Zodra er drie speelsters op haar af kwamen, rolde ze de bal naar Kimberly, die van schrik op de bal dook en er bovenop bleef liggen tot eindelijk de zoemer afging. Met hard werken, slim spelen en een beetje geluk wonnen we zo onze vierde wedstrijd van dit seizoen met 60-61.

Komende vrijdag 2 december om 21.00 mogen we onze zevende plek verdedigen tegen de dames van WSV, die achtste staan. Ook dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden!

Scores: L. Wieldraayer 21, M. Horsman 13, K. Spenkelink 6, M. Bouwman 6, K. Groothuis 6, W. Kolkman 5 en A. van Buren 4.

Verslag: Kim Groothuis