BIG SHOTS BASKETBALL CAMP ZWOLLE
George Abbringh, headcoach U15, is al meer dan 15 jaar actief betrokken bij de NBB camps als coach en headcoach. Hij is ook al jarenlang nauw betrokken bij het jeugdbasketbal in Nederland als coach bij Basketball Academy Zwolle. In het dagelijks leven is hij naast  basketbalcoach als docent werkzaam voor het Centre for Sports and Ecucation in Zwolle. George is blij dat er een vervolg komt op de NBB Camps: “Na zoveel jaar betrokken te zijn geweest bij de NBB camps, was het treurig om te moeten horen van de NBB dat ze zouden stoppen met de camps. Ik ben blij dat ik nu bij het Big Shots Basketball Camp in mijn eigen stad Zwolle actief kan zijn als headcoach. We proberen de sfeer en de manier van werken op de NBB camps mee te nemen naar dit camp in Zwolle.”

Burhan Alibegovic, headcoach 15+, was in het verleden bondscoach van de Mannen U20-selectie en assistent-bondscoach bij de senioren mannen. De laatste jaren was Burhan actief als trainer/coach in het opleidingsprogramma van RTC Leiden en daardoor weet hij als geen ander hoe je met de jeugd moet werken om het beste eruit te halen. Afgelopen zomer was Burhan reeds headcoach van het NBB Camp 1. Dit seizoen is Burhan coach van HarlemLakers in de promotiedivisie! Ook Burhan verheugt zich op zijn rol bij het Big Shots Basketball Camp: “Bij het NBB Camp afgelopen zomer heb ik erg genoten van de samenwerking met de coaches en natuurlijk met de deelnemers. Iedereen had de juiste mentaliteit en was met goede ambities naar het camp gekomen. De voorwaarden om een betere basketballer te worden zijn dat je onder goede begeleiding meer op de juiste manier traint. Door veel en goed te trainen deze week en veel plezier te maken, gaan we er een top basketball camp van maken.”

Mike Schilder is enthousiast over de toevoeging van deze ervaren coaches aan het camp: “Zowel George als Burhan hebben enorm veel ervaring binnen het Nederlandse jeugdbasketbal en ook bij basketbalkampen in Nederland. Het is dan ook erg prettig om met hun te mogen werken aankomende zomer. Ze zullen leiding gaan geven aan de andere coaches en zorg dragen voor een goed inhoudelijk programma van het camp.“

Het Big Shots Basketball Camp 2018 in Zwolle is van 22 tot en met 27 juli in het Landstede Sportcentrum.
Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website
www.bigshotscamp.nl