DAMES 1 EENVOUDIG LANGS ZAC

Helaas zonder Esther en Willeke begonnen we in onze zone press aan de wedstrijd tegen de dames uit Zwolle. Met goed resultaat, want in de eerste vijf minuten hadden wij een 10-0 run. Toch zat hier ook een portie geluk in, want onze verdediging liet nogal te wensen over, maar de tegenstander schoot niet al te best. Met 11 punten in het eerste kwart, was het Laurie die deze week de rol van Esther leek over te nemen. Eindstand van het eerste kwart: 18-3.

Het tweede kwart begon een beetje rommelig, maar gelukkig herpakten we ons snel. Er werden een paar foutjes door de tegenstander gemaakt, waar wij gebruikt van maakten. Kimberly zorgde dit kwart voor een aantal mooie scores aan onze kant, waardoor we onze voorsprong iets konden uitbreiden. We gingen de rust in met een stand van 32-10.

Waar onze focus in het derde kwart gebleven was, weet denk ik niemand. Onze verdediging was al niet denderend, maar omdat Zwolle ineens raak ging schieten, waren we een beetje van het padje af. De tegenstander wist in dit kwart bijna net zoveel te scoren als wij, gelukkig maakte dit voor onze voorsprong niet heel veel uit, aangezien we in de rust al ruim 20 punten voor stonden. Na dertig minuten spelen was de tussenstand: 45-22.

Roy maakte ondertussen goed gebruik van zijn time-outs. Onze defense leek nergens op en dat moest echt beter. In het vierde kwart lieten we weer een beetje zien wat we echt kunnen en pakten we weer meer rebounds. De dames van ZAC scoorden wel, maar een stuk minder dan in het derde kwart. Zo resulteerde de wedstrijd in een eindstand van: 61-30. Ruime winst voor ons en we behouden onze zevende plek!

Scores: 
L. Wieldraayer 22, K. Spenkelink 21, M. Bouwman 7, M. Horsman 5, A. van Buren 4, M. Latupeirissa en S. van ’t Veld 2.

Aanstaande zaterdag nemen we het om 16:00 op tegen de dames van Pluto in Wageningen. Zij staan slechts twee plekken onder ons, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden!

Verslag: Kim Groothuis