DAMES 1 VERLIEST IN TUBBERGEN

De openingsscore van de wedstrijd was voor de tegenstander, maar gelukkig gooide Esther haar vrije worpen raak, waardoor we enigszins bijbleven. Laurie besloot er alvast een driepunter in te gooien, om alles op scherp te zetten. Lange tijd scoorden we om en om, maar Jolly Jumpers scoorde uiteindelijk toch iets vaker dan wij. Ondanks dat bleven we vechten voor de bal en voor onze eigen scores. Het eerste kwart sloten we af met een stand van 19-16, zeker geen slecht begin.

In het tweede kwart maakten we meer fouten, waardoor onze tegenstander vaker op de vrije worplijn kwam te staan. Hier wisten ze veel punten uit te halen, gelukkig bleven wij ook scoren. Even leek het erop dat we de rust in zouden gaan met zes punten verschil, maar Esther gooide haar beide vrije worpen erin, waardoor de ruststand 34-31 was, in het voordeel van de thuisploeg.

Oprecht verbaasd om deze tussenstand, kwamen we na vijftien minuten rust het veld weer op. We wilden er echt voor gaan en er een spannende wedstrijd van maken. Lange tijd in het derde kwart bleven we bij, met opnieuw een mooie driepunter van Laurie, maar rond de zevende minuut hadden de dames van Jolly Jumpers ineens een 8-0 run. In de verdediging waren we niet scherp meer en in ons spel was te zien dat we aardig moe aan het worden waren. Zo resulteerde het derde kwart in een stand van:  53-41.

In het laatste kwart was het op. We lieten niet meer zien wat we daadwerkelijk kunnen en we lieten ons te makkelijk overlopen. We probeerden elkaar wel op te zoeken in het veld en vooral de backdoors te pakken. Dit lukte een paar keer, maar het was niet genoeg om er nog echt een wedstrijd van te maken. Toch hebben we ons goed geweerd en een goede eerste helft laten zien. Als we thuis spelen en we zijn compleet, dan zullen we ze het opnieuw lastig maken. Dan geen twee kwarten, maar de hele wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 71-56.

Scores: 
E. Koerhuis en L. Wieldraayer 15, M. Horsman 10, K. Spenkelink 6, M. Bouwman 6, K. Groothuis 4.

Komende vrijdag nemen we het om 21:00 thuis op tegen de dames van Landstede, die twee plekken onder ons staan. We hopen natuurlijk op een tribune vol publiek om ons aan te moedigen!

Verslag: Kim Groothuis