hallo wereldtot zover! The Valley Bucketeers
DAMES 1 RUIM LANGS BATOUWE
Het eerste kwart startte met een openingsscore van Mirjam aan onze kant. Dit gaf vertrouwen en we zaten een stuk beter in de wedstrijd dan twee weken geleden tegen Tonego. Al snel had de tegenstander hun eerste time out nodig. Dit maakte voor ons weinig verschil, wij bleven scoren en kwamen op een kleine voorsprong. De stand aan het eind van het eerste kwart: 16-4. 

In het tweede kwart bleven we de basket zoeken, maar met minder overtuiging. Ons spel werd statischer en ook uit vrije worpen scoorden we te weinig. Even leek het erop dat de dames van Batouwe terug zouden komen in de wedstrijd, want halverwege het kwart hadden we onze voorsprong van 12 punten verkleint tot 8. Aan beide kanten werden aardig wat fouten gemaakt en hier wist de tegenstander een paar punten uit te halen. Gelukkig herpakten we ons voor de rust met een paar mooie scores, zodat we de rust in gingen met 32-17. 

Na een goede peptalk van Roy waren we vastbesloten de wedstrijd te beslissen in het derde kwart. Een voorsprong van 15 punten is mooi, een grotere voorsprong is beter. We switchten naar onze zone press, datgene waar we goed in zijn en steals uit kunnen pakken. 

Dankzij onze zone press wisten de dames van Batouwe wel een paar keer te scoren door hem te doorbreken, maar gelukkig niet vaak. Wel zakten zij ook terug in een zone defense, waar wij de nodige moeite mee hadden. Even leek ons spelletje weer statisch te worden, maar gelukkig zat onze ‘woman of the match’ Esther goed in de wedstrijd. Ze scoorde niet alleen veel, maar was ook met haar steals erg belangrijk deze avond. Het derde kwart wisten we onze voorsprong uit te breiden naar 28 punten: 57-29.

Het laatste kwart van de wedstrijd zakten we in. De voorsprong was nu zo groot, dat het moeilijk uit handen te geven was. Volgens Roy waren we het op zijn minst aan ons publiek verplicht nog even mooi basketbal te laten zien, dus dat hebben we gedaan. Met samen 15 assists waren Milka en Kimberly erg belangrijk in het geven van een paar mooie acties deze wedstrijd. Al met al speelden we een goede wedstrijd, waarin we veel samenspel en goede acties hebben laten zien. In de laatste drie minuten wist onze tegenstander niet meer te scoren, waardoor onze voorsprong nog een stukje groter werd. Zo wisten we van de dames van Batouwe te winnen met 78-41. 

Volgende week zaterdag om 18:45 nemen we het in Tubbergen op tegen het jonge tweede damesteam van Jolly Jumpers. 

Scores: 
E. Koerhuis 19, L. Wieldraayer 15, M. Horsman en M. Bouwman 11, W. Kolkman 6, K. Spenkelink en K. Groothuis 5, M. Latupeirissa en A. van Buren 4. 

Verslag: Kim Groothuis