Nieuwe coronarichtlijnen vanaf 5 juni

Wij zijn blij dat we nu weer met alle leden binnen kunnen sporten. Natuurlijk kan dit alleen als iedereen zich ook goed aan de regels houdt. 

 

Maatregelen voor sport vanaf 5 juni 

De onderstaande maatregelen gelden per 5 juni voor binnen en buiten sporten: 

• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen samen sporten in groepen van maximaal 50 personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. 

  Kinderen tot en met 17 jaar waren al eerder van deze beperkingen vrijgesteld. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn (vanaf 18 jaar). 

• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tegen teams van de eigen club. 

• Kinderen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen tegen andere clubs. 

• Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij trainingen en amateurwedstrijden. Bij professionele wedstrijden mogen onder voorwaarden wel toeschouwers aanwezig zijn. 

• Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan. 

• Kleedkamers, douches en toiletten mogen open zijn. In het Ravijn mogen maximaal 9 mensen in een kleedkamer zijn waarvan maximaal 5 in de doucheruimte.

• Voor binnen geldt dat iedereen van 13 jaar en ouder een niet-medisch mondkapje moet dragen. Tijdens het sporten hoeft geen mondkapje gedragen te worden. 

  Kinderen tot en met 12 jaar hoeven ook geen mondkapje te dragen. 

• Sportkantines en buitenterrassen mogen open tussen 6.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. 

  Meer informatie hierover kunt u vinden via: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen 

 

• Voor en na het sporten mogen personen vanaf 13 jaar niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen. Wel op 1,5 meter afstand van mensen buiten het eigen huishouden of gezin. 

   Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dit niet. 

• Mensen met klachten blijven thuis. 

 

Uitgangspunten wisseling van groepen: 

- De sportaccommodaties zoveel mogelijk binnen de gereserveerde tijd betreden/verlaten, dat wil zeggen omkleden/douchen en schoonmaken materialen binnen de tijden dat we de sportaccommodaties gehuurd hebben. 

 

Bij kleedkamergebruik:  

- 1e groep uit de kleedkamer, 2e groep maximaal aantal personen pas in de kleedkamer als de 1e groep de kleedkamer heeft verlaten.

- Aangekleed komen als er een groep voorafgaand gebruik maakt van de kleedkamer en douches en/of als er meer sporters zijn dan maximaal in kleedkamers volgens aanwijzingen kunnen. 

- Thuis douchen en omkleden als het maximaal aantal sporters gebruik maakt van de kleedkamers. 

 

We wensen jullie allemaal veel basketbalplezier.